Anunțuri publicitare

DUMORTIERITUL – Piatra care ne invata sa indepartam orice obstacol si sa iesim la Lumina Al7BO3(SiO4)3O3

DUMORTIERITUL este un borosilicat de aluminiu, cu o duritate de 7 pe scara Mohs, care cristalizeaza in sistem ortorombic. Se gaseste de obicei sub forma masiva, radiala, fibroasa sau cilindrica. Uneori formeaza cristale prismatice. Se formeaza in pegmatite si alte roci vulcanice granulare cu compozitie acida. Dumortieritul prezinta nuante de albastru-inchis, albastru-violet sau rosu-brun. Numele sau provine de la paleontologul francez Dumortier. Aceasta piatra poate fi gasita in Brazilia, Sri Lanka, Madagascar, Canada, Polonia, Franta, Namibia si Statele Unite ale Americii.

Dumortieritul deschide portile intelegerii intuitive, activand chakra celui de-al treilea ochi si ajutandu-ne sa facem salturile mentale necesare pentru a transcende dificultatile greu de rezolvat sau situatiile aparent fara iesire. Imbunatateste toate abilitatile mentale – lingvistice, matematice, abstracte, etc – , precum si inteligenta emotionala. Activeaza puterile psihice aflate in stare latente si stimuleaza clarvederea, clarauzul si clarsimtirea. Dumortieritul faciliteaza construirea de competente in psihometrie si psihokinezie. Cel mai simplu mod de a lucra cu acest mineral este sa meditam cu el sau sa il punem sub perna pe care dormim. In plus, purtand o bijuterie cu Dumortierit ne putem cufunda in modelul sau energetic pe tot parcursul zilei, accelerand procesul de asimilare vibrationala.

Dumortieritul este o piatra puternica a disciplinei mentale si sporeste puterea vointei in ceea ce priveste invatarea. Este o piatra excelenta pentru studenti, in special pentru cei care au de asimilat cantitati mari de informatie intr-un timp scurt. Ajuta la retinerea informatiei, precum si la manipularea mentala a conceptelor necesare pentru producerea unei noi sinteze a ideilor. Datorita capacitatilor de a stimula puterile mentale si parapsihice, Dumortieritul este excelent pentru cei care lucreaza in domenii precum astrologia si tarorul.

Dumortieritul este ideal atunci cand avem nevoie sa primi mai multa calauzire si sa o punem in aplicare. Acest aliat este un reprezentant al elementului Aer, iar energia sa stimuleaza Mintea Superioara si capacitatile vizionare. Structura sa este special conceputa pentru transmiterea directa de mesaje si energii din planurile superioare ale realitatii catre lumea materiala. Dumortieritul mareste substantial capacitatea de a patrunde gandurile altora, insa calitatea sa cea mai puternica este de a ne armoniza constiinta cu frecventa Mentalului Divin. Aceasta nu inseamna ca vom intelege exact ceea ce receptionam, deoarece puterea noastra de intelegere un astfel de nivel de constiinta este determinata de propria noastra frecventa si constiinta spirituala. Insa, odata deschis acest canal, avem drumul asigurat catre o evolutie spirituala fructuoasa.

Dumortieritul prezinta mai multe nuante de albastru, iar fiecare are o frecventa oarecum diferita. Insa, cu toate aceste usoare deosebiri, toate varietatile au un punct comun – activeaza chakra celui de-al treilea ochi si chakra coroana, favorizand dezvoltarea vederii interioare.Dumortieritul este un aliat minunat care faciliteaza primirea inspiratiei divine. El ne ajuta sa gasim solutii la problemele sau constrangerile prezente sau sa vedem dincolo de obstacolele care ne stau in cale. Este o piatra a clarviziunii si poate trezi in noi viziuni legate de locuri sau timpuri indepartate. Dumortieritul este ideal pentru calatoriile in vietile anterioare sau cele alternative pentru a intelege in profunzime evolutia noastra sufleteasca sau pentru a regasi abilitati si informatii pe care este posibil sa le fi avut intr-o alta existenta.

In plan spiritual, Dumortieritul deschide sau extinde conexiunile extrasenzoriale si capacitatile intuitive. Faciliteaza legatura cu Mentalul Divin si ne ajuta sa primim calauzire Divina. Creeaza o deschidere catre visele profetice. Dumortieritul ne conduce catre Sinele etern si arhetipal, si implicit catre propria intelepciune primordiala. Identifica si elimina cauzele din vietile anterioare ale dezechilibrelor actuale, ale circumstantelor dificile si ale relatiilor dizarmonioase din viata curenta. Dumortieritul rupe ciclul karmic al codependentei si ii ajuta pe cei care ii ingrijesc pe dependentii de droguri sau de alcool sa inteleaga ca nu pot face nimic pentru a le controla acestora comportamentul.

In plan psihologic, Dumortieritul ne ajuta sa ne afirmam cu incredere si sa ne adaptam la realitatea functionala, Confera rabdare sau curaj, in functie de caz, si activeaza instinctul de supravietuire prin amplificarea increderii in sine. Calmeaza emotiile excesive, confera o stare de detasare si stimuleaza iubirea de sine si bucuria de a trai, ajutandu-ne sa ne pastram inima vesnic tanara si o atitudine constructiva in fata vietii. Dumortieritul este o piatra extrem de utila pentru cei care se confrunta zilnic cu crize si cu traume, intrucat induce o stare de calm si ii orienteaza catre relaxare. Ajuta persoanele haotice si dezorganizate sa preia controlul asupra propriei vieti. Alunga tracul,timiditatea, stresul, fobiile, insomnia, panica, teama, depresia si incapatanarea.

In plan mental, Dumortieritul promoveaza luciditatea si autodisciplina. Imbunatateste capacitatile organizatorice, concentrarea si talentele lingvistice, facilitand comunicarea cu alte culturi si fiinte din alte planuri. Ajuta la punerea in ordine a gandurilor.

In plan emotional, Dumortieritul ne ajuta sa ne conectam cu Sursa Divina si sa simtim ca avem un rol in planul Divin.Ii ajuta foarte mult pe cei care se simt marginalizati sa se simta mai conectati atat cu Divinitatea, cat si cu cei din jurul lor. Dumortieritul ne insufla puterea sa depasim piedicile vietii si curajul sa trecem prin toate incercarile, oferindu-ne sentimentul de liniste si incredere ca rezultatul final este iesirea la Lumina. Aceasta piatra stabilizeaza relatiile tumultoase si atrage Sufletul Pereche, desi de-a lungul acestui proces este posibil sa fim nevoiti sa invatam lectii dificile. Dumortieritul ne ajuta sa sesizam valoarea fiecarui om si sa intelegem motivele pentru care interactionam cu el. Ne explica de ce am optat pentru a ne invata lectiile in conditii dificile si ne invata sa le multumim celorlalti pentru rolul pe care l-au jucat in timpul procesului karmic de invatare a acestor lectii.

In plan fizic, energiile Dumortieritului sunt benefice pentru cei care isi simt mintea incetosata, au probleme de concentrare sau atentie si pentru cei care sufera de blocaje energetice. Dumortieritul nu este foarte activ la nivel fizic, dar poate sustine echilibrul mental in general.

In ceea ce priveste capacitatea de a strabate barierele de toate felurile, Dumortieritul este similar Distenului. Este excelent pentru eliminarea blocajelor aparute de-a lungul meridianelor sau in sistemul de chakre. Pune in miscare energiile blocate la nivel mental, cum se intampla in cazul scriitorilor sau artistilor. Acest aliat ne ajuta sa intuim cum anume putem trece peste, pe langa, pe sub sau chiar direct printr-un obstacol care ne sta in cale. Este foarte util pentru cei care simt ca se afla pe punctul de a face o descoperire, dar pur si simplu nu stiu cum sa avanseze.

Cand vine vorba de imbunatatirea abilitatilor mentale si parapsihice, Dumortieritul lucreaza armonios cu Lapis Lazuli si cu Azuritul. Safirul Albastru ii mareste capacitatea de a intari disciplina mentala. Fenacitul ii ofera energii suplimentare pentru al treilea ochi, ajutandu-ne sa vizualizam noile perspective dobandite. Azeztulitul poate spiritualiza mai profund energiile Dumortieritului, ridicand experientele si viziunile la un nivel superior.

EFECTE TAMADUITOARE. Dumortieritul opereaza in principal pe nivel psihosomatic. Are efecte benefice asupra memoriei celulare, hipersensibilitatii, bolilor degenerative, arsurilor solare, epilepsiei, durerilor de cap, gretii, senzatiei de voma, crampelor, colicilor, diareii si palpitaiilor.

POZITIONARE. Poate fi tinut in mana sau plasat pe locul afectat. Daca este plasat in spatele urechii, trezeste clarauzul. Daca este plasat deasupra Chakrei Vietilor Anterioare, permite accesul la vietile anterioare. Dumortieritul conduce la inceputul calatoriei Sufletului pentru examinarea contractelor si legamintelor facute de acesta cu foarte mult timp in urma., renegociindu-le pe cele care nu mai sunt de actualitate. Daca este plasat pe Soma Chakra, Dumortieritul rupe legaturile energetice care nu mai sunt utile si faciliteaza reformularea legamintelor asumate.

 

Advertisements
Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: