Anunțuri publicitare

ALBITUL – Piatra care aduce pentru fiecare dintre noi un moment de genul „Evrika!” ( NaAlSi3O8)

albitALBITUL este o varietate de feldspat plagioclaz, un silicat de sodiu si aluminiu, cu o duritate de 6 pe scara Mohs. Cristalizeaza in sistem triclinic si este constituit dintr-o structura de molecule tetraedrice. La nivel macroscopic se prezinta sub forma de cristale tabulare, plate, masive, granulare sau lamelare. Albitul poate fi incolor, alb, maro, rosiatic sau albastru. Albitul apare de obicei ca parte constituenta a pegmatitutlui, granitului, riolitului, sistului, gnaisului si a rocilor metamorfice. Poate fi gasit si in forma sa pura in depozitele hidrotermale. Albitul se formeaza peste tot in lume, insa cele mai fine exemplare au fost gasite in Groenlanda.

albitAlbitul ne ajuta sa vedem kaleidoscopul aparent haotic al evenimentelor din timpul vietilor, intarindu-ne corpul mental pentru a asemenea activitate solicitanta. Albitul activeaza acea parte a creierului care creeaza categoriile, ierarhiile si structurile, usurandu-ne prioritizarea alegerilor pe care le facem pentru a deveni completi.

Albitul este o piatra a alegerilor ferme, a incredererii de sine imbunatatite, a curajului si a dorintei de explorare a necunoscutul. Stimuleaza cresterea personala prin transformare si imbunatateste abilitatea de renuntare la vechile obiceiuri negative, la inchistare, indrumandu-ne catre o evolutie spirituala frumoasa si catre reintregirea la care toti tindem. Este o piatra excelenta pentru exploratorii taramului Spiritului, care ne incurajeaza sa lasam in urma tot ce nu ne trebuie.

Albitul ne ajuta sa ne pregatim mintea pentru „fulgerul inspiratiei”, care adeseori marcheaza mari descoperiri despre constiinta umana sau despre cresterea personala. Datorita abilitatii sale de a ordona corpul mental, acesta ii permite subconstinetului sa recombine ideile si sa le prezinte constientului sintetizate, sub o noua forma, mai simpla de inteles si de aplicat. Prin urmare, Albitul este piatra pentru momente de genul „Evrika!”, care ne sustine sa trecem prin pasajele dificile care duc la perspective revolutionare. albit

Albitul este o piatra puternica care stimuleaza mintea, abilitatile cognitive, memoria si procesarea informatiilor. Lucreaza perfect atat pentru creierul fizic, cat si pentru corpul mental. Albitul functioneaza precum o versiune minerala a faimosului Ginkgo Biloba (Arborele Pagodelor), stimuland creierul si incurajand o gandire clara si procesele mentale logice. Pentru cei cu o energie mult prea ‘aerata”, Albitul aduce o energie de impamantare puternica, pentru a nu-si pierde conexiunea cu Pamantul. Albitul este o piatra excelenta si pentru studenti, fiind una dintre pietrele care sustine asimilarea si retinerea informatiilor.

Privit din punct de vedere eteric, Albitul purifica aura si stimuleaza abilitatile parapsihice si intuitive ale mintii. Deschide chakra celui de-al treilea ochi si chakra coroana si ne sustine in timpul calatoriilor extracorporale. Este o piatra perfecta pentru cei care au nevoie de acces direct la subconstient in timpul somnului, aducand vise pline de inteles.

albitAlbitul se combina bine cu aproape orice piatra, imbunatatind si amplificand proprietatile benefice ale acestora. Este in mod special puternic alaturi de Moldavit, o alta piatra a tranformarii si a cresterii pe repede inainte. Albitul amplifica capacitatea Labradoritului Auriu de manifestare prin vointa. Alaturi de Fenacit, Azeztulit, Natrolit si Herderit, Albitul poate fi un ajutor puternic de deschidere a constiintei catre planul spiritual. Alaturi de Labradorit, acesta dezvaluie lumea ascunsa a magiei, iar alaturi de Nuummit, aceste ne sustine sa cercetam atent misterele trecutului indepartat. Alaturi de Serafinit, Albitul intareste vointa de vindecare si amplifica cheful de viata.

In plan spiritual, Albitul centreaza mintea si confera, in timpul meditatiei, o conexiune mai clara cu energia divina. Ne sustine sa punem in practica toate ideile si invataturile spirituale primite.

In plan emotional, Albitul ne ajuta sa fim mult mai obiectivi atunci cand suntem greu incercati din punct de vedere emotional. Ne ajuta sa trecem de la o stare de „paralazie” bazata pe stres emotional, la o stare de actionare planificata. Este util pentru inlaturarea „cetii”mentale, a incertitudinilor si a confuziei si ii ajuta in mod special pe cei care se simt blocati si nu mai vad nicio cale de iesire pentru a-si schimba propria realitate.albit

EFECTE TAMADUITOARE. Albitul este o alegere naturala pentru situatiile in care creierul nu functioneaza la capacitatea sa optima.  Cei cu boala Alzheimer sau Parkinson, sau cei cu leziuni ale creierului in urma unor accidente pot beneficia din plin de puterea acestui minunat mineral. Celor cu o energie mentala joasa sau cu o claritate mentala nu destul de dezvoltata, Albitul le stimuleaza gandirea clara, cunoasterea, perceptia, memoria si intelegerea logica. Albitul ajuta si la o mai buna asimilare a nutrientilor din mancare. Stimuleaza metabolismul si echilibreaza apetitul si digestia. Este, in mod special, util in cazul dezechilibrelor digestive cauzate de stres sau de sentimentele negative coplesitoare.

POZITIONARE. Poate fi tinut in mana sau plasat pe locul afectat. Pentru claritate mentala sporita poate fi asezat pe cel de-al treilea ochi. Pentru problemele digestive cauzate de stres, poate fi plasat pe plexul solar sau in zona ombilicului.

Advertisements
Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: