Anunțuri publicitare

TURMALINA PARAIBA – Piatra care aduce Lumina in cele mai intunecate situatii Na (Li,Al,Cu,Mn)3Al6(BO3)3Si6O18(OH)3F

turmalina paraiba..trumaline paraibaTURMALINA PARAIBA este o varietate de Turmalina extrasa din Mina da Batalha, din Statul Federal Paraiba, Brazilia. Se gaseste rar, de obicei de dimensiuni mici si este o piatra pretioasa datorita raritatii. Prezinta nuante de la turcoaz neon la verde, culori cum nu mai sunt intalnite in Regatul Mineral.

turmalina paraiba.Turmalina Paraiba a fost descoperita de curand, abia prin anii ’80, aceasta descoperire datorandu-se lui Heitor Dimas Barbosa. Brazilia este „Tara Turmalinelor”. Turmalina este unul dintre grupurile de pietre care prezinta toate culorile curcubeului. In mod normal, fierul, manganul, cromul si vanadiul sunt elementele responsabile pentru aceasta varietate de culori. Turmalina Paraiba este diferita, culoarea acesteia datorandu-se cuprului, un element care nu a mai fost observat in compozitia Turmalinelor pana la descoperirea acesteia. Turmalina Paraiba mai contine si mangan. Interactiunea dintre aceste doua elemente ii ofera Turmalinei Paraiba nuante variate de verde smarald, turcoaz precum cerul, albastru safir, indigo si violet, toate nuantele fiind descrise perfect de urmatoarele cuvinte : neon, fluorescent, electrizant.

Turmalina Paraiba are  o energie luminoasa, de tip afectiv, turmalina paraibace conduce la o compasiune infinita fata de sine, dar si fata de Pamant. Rezoneaza cu Flacara Turcoaz a existentei pure si pline de compasiune. De accea, conduce la stari de constiinta foarte elevate si incurajeaza serviciile aduse intregii umanitati. Aceasta piatra cu o vibratie superioara confera armonie si aduce Lumina chiar si in cele mai intunecate situatii, contribuind la descoperirea marilor beneficii esentiale ale evolutiei spirituale. Incurajeaza iertarea pe niveluri multi si interdimensionale si ne elibereaza de trecutul karmic. Datorita cuprului pe care il contine, Turmalina Paraiba protejeaza impotriva poluantilor fizici, emotionali, mentali si spirituali, inclusiv a celor din mediul exterior,  si concentreaza foarte bine energia.

trumalian paraiba fatetataIn plan spiritual, Turmalina Paraiba este ideala pentru meditatie si pentru punerea la unison cu Sinele Superior. Protejeaza campul biomagnetic, aliniaza chakrele si integreaza corpul fizic cu cel de Lumina. Ascute intuitia si trezeste clarviziunea.

In plan psihologic, Turmalina Paraiba anuleaza programele defensive depasite si le inlocuieste cu actualul plan al Sufletului. Ne ajuta sa ne traim viata in acord cu aspiratiile noastre reale si sa identificam momentele in care ne-am ratacit de la adevarul personal. Faciliteaza iertarea de sine, iertarea celorlalti si detasarea. Ne ajuta sa ne incheiem afacerile ramase nerezolvate pe toate planurile. Are o afinitate cu oamenii senzitivi, inspira toleranta si respinge fanatismul si criticismul. Ofera spirijin tuturor celor care se simt coplesiti de responsabilitati, dar incurajeaza asumarea responsabilitatii personale.

In plan mental, Turmalina Paraiba imbunatateste capacitatea de exprimare verbala a gandurilor si sentimentelor. Calmeaza mintea si elimina gandurile negative. Purifica chakra gatului si faciliteaza comunicarea cu planurile superioare, filtrand informatiile care ajung la creier si clarificand perceptia. Ascute intelectul si elimina confuzia.turmalina paraiba;.,;

 

In plan emotional, aceasta piatra alunga teama, confera o stare de calm in situatiile stresante si ajuta la intelegerea si interpretarea exacta a sentimentelor personale.

In plan fizic, are un efect tonic general si este cu deosebire benefica pentru ochi. Calmeaza reactiile excesive ale sistemului imunitar si trateaza bolile autoimune.

EFECTE TAMADUITOARE. Turmalina Paraiba are efecte benefice asupra durerilor de gat, alergiilor, ochilor, maxilarelor, dintilor, stomacului, artritei, glandelor umflate si tiroidei. Purifica organele si stimuleaza metabolismul si secretia de hormoni.

POZITIONARE. Poate fi tinuta in mana sau plasata pe locul afectat. Daca este purtata la gat este recomandat sa fie tinuta cat mai aproape de chakra gatului.

P.S. : Apatitul si Fluoritul tratate termic sunt vandute sub numele de Paraiba. Fluoritul Paraiba este o piatra foarte puternica, similara Topazului Mistic.

Advertisements
Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: