Anunțuri publicitare

BARITINA / BARITUL – O piatra a transformarii (BaSO4)

barit

BARITINA este un sulfat de bariu care cristalizeaza in sistem ortorombic. Are o duritate de 3-3.5 pe scara Mohs. De cele mai multe ori este incolor, alb, albastru deschis sau verde deschis. Mai rar poate fi galbui sau maro rosiatic. Se formeaza in diverse forme, de cele mai multe ori fiind tabular, dar poate fi intalnit si sub forma de rozeta, de creasta sau cu aspect de granule. Cea mai comuna ocurenta este „Trandafirul Desertului”. Baritina se gaseste din abundenta in Anglia, Romania si Statele Unite ale Americii.

trandafirul desertuluiCARACTERISTICI. Baritina faciliteaza comunicarea viziunilor intuitive. Piatra traditionala a calatoriilor in alte dimensiuni, stimuleaza visele si amintirea lor. Confera anonimitate si invizibilitate atunci cand aceste calitati sunt necesare in scopuri rituale, dupa care calauzeste in siguranta Sufletul inapoi in corpul fizic. Permite celor care mediteaza cu baritina sau viseaza, tinand o astfel de piatra sub perna sau in aporpierea capului, sa descopere lumi noi, si nu pentru a scapa de viata terestra, ci pentru a o imbogati. Ajuta la mentinerea contactului cu Sinele superior, astfel imbunatatind pacea si intelepciunea, acest asect reflectandu-se in cuvinte si in actiuni. Este o piatra care aduce Raiul pe Pamant prin propria fiinta, sau mai bine zis, ne deschide ochii  sa vedem ca Raiul este deja pe Pamant. Lucrand cu Baritina, aceasta ajuta la eliminarea „orbirii spirituale”, cea care ne tine departe de a experimenta „amaraciunile” vietii cu Bucurie.barit albastru..

Pentru a experimenta vise constiente, este recomandat sa punem un cristal sau o rozeta de Baritina in fata de perna, sub perna sau chiar putem lipi un mic cristal pe frunte. Oricum am tine-o, Baritina deschide al treilea ochi si chakra coroana pentru energiile inalte cu care aceasta piatra rezoneaza.

Cristalele tabulare faciliteaza curatarea pe toate planurile si aliniaza toate corpurile subtile cu cele mai inalte frecvente. Rozetele de Baritina pot fi utilizate pentru vindecarea karmica si eliminirea tiparelor energetice invechite. Clusterele de Baritina sustin curatarea tiparelor culturale si rasiale din matricea genetica. Energia cristalelor tabulare „rivalizeaza” cu cea a Herderitului pentru ablitatea lui de a facilita sincronizarea emisferelor creierului. Ofera o energie excelenta celor care experimenteaza dificultati datorita dezechilibrului chimic al creierului sau deterioararea acestuia.

barit galbenIn plan spiritual, Baritina este utila pentru echilibrarea intregului sistem al chakrelor. La nivel psihologic, amplifica autonomia. Daca pana acum v-ati conformat idealurilor altor persoane, fara sa va propuneti propriile idealuri, sau ati stat la cheremul altora, Baritina corecteaza aceasta situatie si va elibereaza. Pe de alta parte sustine loialitatea fata de persoanele sau idealurile care o justifica. Aceasta piatra ne ajuta sa renuntam la timiditate, sa comunicam la nivel interpersonal si sa ne focalizam mental. Amplifica motivatiile si le este de mare folos celor care si-au risipat sau si-au epuizat energia.

In plan mental, baritina stimuleaza memoria si incurajeaza functionarea eficienta a creierului. Imbunatateste capacitatea de organizare si de exprimare a gandurilor.

In plan emotional, este benefica pentru prieteniile platonice, barit..incurajeaza intimitatea si contribuie la intelegerea relatiilor de orice fel. Baritina este, prin excelenta, o piatra a transformarii. De aceea, poate declansa un catarsis in timpul caruia vechile tipare emotionale , obsesii si temeri sunt eliberate, caz in care necesita ajutorul altor cristale pentru restabilirea starii de echilibru. Catarsisul emotional poate scoate la lumina emotii reprimate de foarte mult timp, dar in final corpul emotional este restructurat, iar starea de calm este restabilita.

In plan fizic, Baritina este o piatra excelenta pentru echilibrarea chimiei creierului si imbunatatirea functiei mecanice ale celulelor creierului si sinapselor. Totodata imbunatateste memorarea.

Energiile interdimensionale ale Baritinei pot fi sporite daca aceasta este combinata cu Fenacit, Azeztulit, Scolecit si Natrolit. Proprietatile calmante si cele de inducere a unei stari de serenitate sunt amplificate de Petalit si Ambligonit. Aceia care doresc sa viziteze taramurile angelice ar putea beneficia de pe urma combinarii Baritinei cu Danburit. Pentru gandire limpede si viziune intuitiva, este recomandat sa fie combinata cu Fluorit.

EFECTE TAMADUITOARE. Bartina stimuleaza vitalitatea, ajuta in caz de sensibilitate excesiva fata de frig sau fata de schimbarile de temperatura, imbunatateste memoria, are efecte benefice asupra sindromului oboselii cronice, in caz de detoxifiere, asupra creierului, vederii, dependentelor si durerilor de gat. Echilibreaza hormonii secretati de creier. Calmeaza stomacul si sistemul nervos.

POZITIONARE. Poate fi tinut in mana sau plasat pe locul afectat. Tinand in timpul meditatie cate un cristal de Baritina in fiecare mana si unul asezat pe frunte, se creeaza o retea energetica triunghiulara in campul auric, crescand frecventa si permitand experimentarea unei stari de Ascensiune temporara in lumile superioare.

Advertisements
Anunțuri publicitare

2 gânduri despre „BARITINA / BARITUL – O piatra a transformarii (BaSO4)

  1. Pingback: Barita neagra cu barita galbena – Cricri's Blog

  2. Pingback: ASTROLOGIA CRISTALELOR, BERBEC : 20 MARTIE – 20 APRILIE | Gabriel Newman

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: