Anunțuri publicitare

MOLDAVITUL – Un catalizator spiritual SiO2(+Al2O3)

moldavit.. MOLDAVITUL este un membru din familia Tectitelor, un mix de dioxid de siliciu, oxid de aluminiu si oxid de alte metale, cu o duritate de 5.5-6 pe scara Mohs. Sistemul de cristalizare este amorf. Culoarea celor mai multe specimene este verde inchis, unele sunt verde pal, iar altele, in mod special cele din Moravia, sunt de culoare maro verzui. Cateva specimene rare sunt putin mai verzi decat Smaraldul. Formarea Moldavitului coincide cu prabusirea unui meteorit de mari dimensiuni pe teritoriul unde astazi se afla Platoul Boemiei, in Republica Ceha, aproximativ 14.8 milioane de ani in urma. Multe dintre specimene se gasesc presarate peste tot prin aceasta zona. Taranii scot la suprafata bucati de Moldavit cand ara pamantul si „minerii” de Moldavit cern si sapa prin nisipurile si pietrisurile din zona. Cele mai abundente specimene s-au gasit in zona oraselor Chlum si Slavče. Cateva specimene rare dantelate au fost gasite in apropierea satului Besednice.

Teoriile stiintifice sunt destul de variate cand vine vorba de orginea Moldavitului. Unii sustin ca Moldavitul este roca terestra topita de caldura generata de explozia meteoritului, in timp ce altii sustin ca materialul este de natura extraterestra, posibil un tip de Obsidian evacuat de un vulcan de pe Luna. O a treia teorie sustine ca Moldavitul este fuziunea rocii terestre cu cea extraterestra, care au fost vaporizate datorita caldurii exploziei din timpul impactului, gazul rezultat fiind propulsat in straturile inalte ale atmosferei.  Acest material gazos s-ar fi racit si condesant intr-o sticla lichida care a fost precipitata deasupra craterului si in jurul acestuia. Indiferent care dintre aceste teorii ar fi corecte, se stie sigur ca Moldavitul a cazut intr-adevar din cer, forma aerodinamica ale unor specimene stand marturie. Practic toti oamenii de stiinta au asociat formarea Moldavitului cu impactul meteoritic care a format Platoul Boemian si muntii care il inconjoara.

Evenimentul care a dat nastere Moldavitului a fost unul cu o putere imensa. Forta exploziei la impact a fost estimata la sase miliarde de megatone, mult mai mult decat toate bomble atomice de pe Pamant. Caldura mentionta mai sus, a fost destul de ridicata pentru a vaporiza roca, iar corpul meteoritului se crede ca a trecut complet prin crusta terestra, patrunzand pana la nucleul de fier lichid al Pamatului. Acest impact adanc se spune ca a deranjat curentii de rotatie ai fierului lichid suficient cat sa produca inversarea polilor magnetici. moldavit...

De-a lungul istoriei, si chiar si  in preistorie, Moldavitul a fost considerat un talisman spiritual. Moldavitul a fost purtat de acum 25000 de ani, din perioada Neoliticului, de catre oamenii care traiau in tinutul care astazi este Europa de Est si faimoasa Venus de Willendorf – cea mai timpurie statuie a unei zeite – a fost descoperita alaturi de cateva amulete de Moldavit. Oamenii de atunci foloseau Moldavitul si la sageti si obiecte de taiat.

Mult mai recent, Moldavitul a fost vazut ca o relicva a legendei Sfantului Graal. In cateva povesti, Graalul se spune ca nu este o cupa, ci o piatra, un Smarald care a cazut din Cer. In alte istorisiri, Cupa Graalul a fost cioplita din Smarald. Corespondentele Graalului cu Moldavitul sunt clare. Anticii numeau toate pietrele verzi transparente si clare, „Smaralde”, iar Moldavitul este singura piatra verde transparenta si clara cazuta moldavit,vreodata din Cer. Conform istoriei, a existat un „Graal” fizic descoperit de catre Napoleon, care mai apoi a fost foarte dezamagit ca nu este decat o sticla verde. Insa Moldavitul nu este nimic altceva decat o sticla naturala verde. Un alt pocal, facut din aur si impodobit cu Moldavite, a fost transmis din generatie in generatie de-a lungul secolelor si a disparut in timpul celui de-Al Doilea Razboi  Mondial In anii 1930, renumitul artist, misticul Nicholas Roerich, a comparat Moldavitul (pe care l-a numit agni mani, care inseamna perla de foc) cu ireala Piatra a Shambhalei, apoi afirmand ca este aceeasi piatra cu cea continuta de Sfantul Graal. In mod interesant, efectele Moldavitului sunt aceleasi cu cele atribuite pietrei ireale a Graalului. In folclorul ceh, Moldavitul se credea ca aduce armonie in casnicie, si de-a lungul veacurilor a fost oferit ca dar de logodna. Piatra Graalului se credea ca avea aceleasi proprietati.

In timpuri moderne, Moldavitul a devenit una dintre cele mai pretuite pietre pentru prorietatile ei metafizice. Efectele sale difera pe scara larga, de la blande la coplesitoare, de la purificare fizica la distrugere de ziduri spirituale – si totusi numitorul comun pare sa ramana revitalizarea si accelerarea caii de evolutie personala.

Oamenii care au tinut pentru prima oara in mana un Moldavit au simtit energia acestuia precum o caldura, pornind progresiv din palma, in mana si mai apoi in tot corpul. In unele cazuri, se deschide chakra inimii, care este caracterizata de senzatii ciudate, insa nu dureroase, in piept, de emotii si de inrosirea fetei. Energia Moldavitului mai poate fi simtita si prin pulsatii in palma in care este tinut, furnicaturi in zona celui de-al treilea ochi si a chakrei inimii, o usoara ameteala si ocazional, senzatia de inaltare din propriul trup. Majoritatea oamenilor simt ca Moldavitul le stimuleaza nivelul de energie, schimband rapid frecventele cu unele superioare, acest lucru intamplandu-se din primele zile sau saptamani de aclimatizare.moldavit.

Energiile Moldavitului pot activa toate chakrele. Vibratiile lui tind sa se concentreze pe zonele unde exista blocaje sau rani, mai intai curatand aceste zone, apoi rezonand cu intregul sistem energetic. Rezonarea cu Moldavitul poate lua multe forme : deschiderea chakrelor; conexiunea cu ghizii spirituali; sincronicitatile pot creste in frecventa si semnificatie; pot aparea vindecari fizice, emotionale si spirituale; locurile de munca si relatiile se pot schimba; meditatiile pot deveni mai intense si mai puternice. Acestea toate pot fi privite ca simptome ale schimbarii propriilor energii. Acest schimb este ceea ce Moldavitul poate cataliza. Cu vibratiile lui superioare si intense, poate rezona cu tiparul nostru energetic intr-un mod care intensifica vitalitatea spirituala si accelereaza progresul evolutiv. Acesta este in mare parte efectul pe care cei care intra in contact cu Piatra Sfantului Graal se spune ca l-ar experimenta.

moldavit....Graalul Spiritual poate fi asociat cu inteligenta inimii complet trezite. Prin campul electromagnetic al inimii si prin campurile concomitente de energii subtile nemasurate, putem accesa direct alte lumi. Campul inimii rezoneaza cu Tot Ceea Ce Exista, de la atom la galaxii, de la Suflet individual la Constiinta Cosmica. Inima nu doar percepe, ci si schimba. Prin vointa inimii, este posibil sa schimbam realitatea, si stiind asta, avem responsabilitatea de a voi binele suprem in orice moment, fara a sti ce forma poate lua acesta.

Moldavitul este un ajutor puternic in timpul meditatiei sau a muncii din timpul viselor. In ambele cazuri, lipind o bucata de Moldavit pe frunte, poate avea efectul de a crea experiente interioare mult mai vii. Moldavitul  mareste sensibilitatea la ghidare si dezvolta abilitatea de a discerne mesajele din regatele superioare. Poate fi un catalizator pentru autovindecare, curatarea blocajelor, deschiderea meridianelor si energizarea interconexiunii intre toate aspectele corpurilor eteric, astral, cauzal si fizic. Ca si ireala agni mana straveche, Moldavitul este un talisman de trezire spirituala, transformare si evolutie spirituala.

Moldavitul poate fi purtat si ca bijuterie. Avantajul unei bijuterii este ca putem purta energiile Moldavitului in campul vibrational intreaga zi. Aceast lucru creste si numarul de sincronicitati, sporind intelegerea mult mai clara a lor.

Moldavitul este si o piatra care confera protectie. Cand rezonam cu energiile superioare ale Moldavitului, energiile negative si entitatile nu se pot conecta la campul nostru energetic. Moldavitul ne sustine sa ne desprindem de atasamentele nesanatoase si magnetizeaza oamenii si situatiile de care avem cel mai mult nevoie pentru a evolua spiritual.

In plan psihologic, ajuta la dezvoltarea detasarii de subiecte lumesti ingrijoratoare precum banii si frica de viitor. Ofera o imagine globala asupra motivelor reincarnarii si intra in contact cu obiectivul spiritual, integrandu-l în viata terestra. Sustine calitati precum empatia si compasiunea. Lipsit de structura cristalina, Moldavitul conduce dincolo de limite şi frontiere.

In plan mental, Moldavitul putin conventional, propune solutii neasteptate. Trezeste amintirile latente şi accede la informatii spirituale prin intelect. Alunga ideile fixe şi credintele invechite.

In plan fizic, trimite un val de energie de-a lungul corpului, cu puternice efecte metafizice. „Transfera” informaţiile arhivelor akashice si cele ale corpului de lumins, care vor fi apoi procesate si constientizate, proces destul de lung, dar care accelereaza dezvoltarea spirituala si cresterea vibratiilor proprii.

Moldavitul are abilitatea de a spori si a accelera efectele benefice ale multor pietre. Lucreaza bine cu toate tipurile de Cuart, cu Ametistul, Citrinul, Cuartul Roz, Sugilitul, Charoitul, Lapis Lazuli, Larimarul, Rodocrozitul, Acvamarinul, Heliodorul, Pietersitul, Cuartul Fumuriu, Selenitul si multe alte cristale, minerale si pietre. Pentru scopuri vindecatoare, lucreaza foarte bine cu Serafinitul. Pentru experiente vizionare imbunatatite, Diamantul Herkimer este un aliat puternic. Diamantele veritabile intensifica energiile de transformare ale Moldavitului. Tectita Aurie Libiana mareste puterea Moldavitului de a stimula cel de-al treilea ochi, vointa si puterea personala.

Moldavitul este unul dintre Cele 12 Cristale Sinergice, alaturi de Danburit, Tanzanit, Azeztulit, Fenacit, Herderit, Tectita Tibetana, Cuartul Satyaloka, Petalit, Brookit, Natrolit si Scolecit.  Aceasta combinatie este cea mai puternica, descoperita pana acum, pentru intensificarea tiparului eteric de desavarsire de Sine. Moldavitul armonizeaza la fel de bine cu fiecare dintre aceste cristale in parte.
EFECTE TAMADUITOARE. In loc sa trateze starile individuale, moldavit,,arata cauza si sursa raului, apoi sustine procesul de eliminare si vindecare, atragand atentia asupra beneficiului pe care il ofera boala. Este un instrument de
diagnosticare. Cei carora nu le place culoarea sa verde-închis au de obicei o aversiune pentru emotii si trebuie sa experimenteze dragostea neconditionata si curajul. Ei ascund traume emotionale care trebuie scoase la suprafata pentru a fi vindecate, uneori cu ajutorul altor cristale.
POZIŢIONARE. Poate fi plasat pe frunte, gat, piept sau crestetul capului.
Nota: Moldavitul este fragil şi nu trebuie curăţat cu sare, deoarece ii zgarie suprafata.

Cei care nu simt nimic in prezenta acestei pietre, nu trebuie sa se simta descurajati. Inca nu sunt pregatiti pentru schimbarea pe care Moldavitul o poate aduce. Toate vin la timpul lor, deci ramaneti cu inima deschisa pentru ca toate vin la momentul potrivit.

 

Urmează : PIATRA LUNII

Advertisements
Anunțuri publicitare

66 de gânduri despre „MOLDAVITUL – Un catalizator spiritual SiO2(+Al2O3)

 1. Pingback: CHIHLIMBARUL (AMBRA) – Forma solidificata a Luminii (C10H16O) | Gabriel Newman

 2. Pingback: CELE 12 CRISTALE SINERGICE : CUARTUL SATYALOKA, MOLDAVITUL, FENACITUL, BROOKITUL, DANBURITUL, AZEZTULITUL, NATROLITUL, HERDERITUL, SCOLECITUL, TANZANITUL, PETALITUL si TECTITA TIBETANA | Gabriel Newman

 3. Pingback: AMAZONIT(MICROCLIN) – Piatra Adevarului K(AlSi3O8) | Gabriel Newman

 4. Pingback: BROOKITUL – Piatra care ne invata sa traim idealurile spirituale (TiO2) | Gabriel Newman

 5. Pingback: TECTITA TIBETANA – Samanta evolutiei spirituale (SiO2) | Gabriel Newman

 6. Pingback: PIATRA AZUMAR – „Oceanul albastru” al Regatului Mineral | Gabriel Newman

 7. Pingback: Eclipsele din August – Semnalul Iubirii | Lumină și Iubire

 8. Pingback: DISTENUL / CIANITUL – O piatra a puntilor de Lumina (Al2SiO5) | Gabriel Newman

 9. Pingback: STIBNITUL – Piatra care detine puterea lumii de dincolo (Sb2S3) | Gabriel Newman

 10. Pingback: CARNEOLUL / CORNALINA – Piatra curajului si a celor nascuti sa conduca (SiO2) | Gabriel Newman

 11. Pingback: AVENTURINUL ROSU – Piatra care ne invata increderea in sine(SiO2) | Gabriel Newman

 12. Pingback: AVENTURINUL ALBASTRU – O piatra a autodisciplinei si a fortei interioare (SiO2) | Gabriel Newman

 13. Pingback: AVENTURINUL VERDE – ingeripepamant

 14. Pingback: AVENTURINUL VERDE – Piatra optimismului si a chefului de viata (SiO2) | Gabriel Newman

 15. Pingback: AMEGREENUL – O combinatie naturala care ne invata sa ne pastram echilibrul (SiO2) | Gabriel Newman

 16. Pingback: PRASIOLITUL (AMETISTUL VERDE) – Piatra inimii care face echilibrul intre taramurile superioare si cele inferioare (SiO2) | Gabriel Newman

 17. Pingback: AMETRINUL – Puntea de legatura dintre lumea fizica si dimensiunile superioare ale constiintei (SiO2) | Gabriel Newman

 18. Pingback: CUARTUL FUMURIU – Una dintre cele mai puternice pietre de impamantare si purificare (SiO2) | Gabriel Newman

 19. Pingback: ALBITUL – Piatra care aduce pentru fiecare dintre noi un moment de genul „Evrika!” ( NaAlSi3O8) | Gabriel Newman

 20. Pingback: CUARŢUL ROZ – Piatra iubirii neconditionate si a pacii infinite (SiO2) | Gabriel Newman

 21. Pingback: CUARTUL SATYA MANI – Piatra Adevarului Spiritual | Gabriel Newman

 22. Pingback: MERLINITUL- Vindecatorul vietilor anterioare SiO2 + (Ba,H2O)2Mn5O10 | Gabriel Newman

 23. Pingback: CUARTUL CU LITIU – Cristalul care ne invata sa ne predam vointei Divine (Sio2 + Li) | Gabriel Newman

 24. Pingback: CUARTUL NEGRU TIBETAN – Aducatorul Luminii (SiO2) | Gabriel Newman

 25. Pingback: CUARTUL TANZAN AURA – Activatorul Chakrei Steaua Sufletului (SiO2 + In, Nb, Au) | Gabriel Newman

 26. Pingback: CUARTUL ALBASTRU SIBERIAN – O piatra mistica ce imbina energia mainii Omului cu cea a Lumii Minerale (SiO2+Co) | Gabriel Newman

 27. Pingback: PIATRA LUNII – „Piatra noilor inceputuri”(KAlSi3O8) | Gabriel Newman

 28. Pingback: PIATRA SOARELUI – O piatra vesela (Ca,Na)((AI,Si)2Si2O8) | Gabriel Newman

 29. Pingback: CUART AURIU IMPERIAL – Cuartul care ne ajuta sa vedem mai mult din Marela Plan (SiO2 + Fe, Ti) | Gabriel Newman

 30. Pingback: CUARTUL TITAN AURA – Cuartul special fabricat in laborator care ne impamanteaza, ne echilibreaza si ne energizeaza in acelasi timp (SiO2 + Ti) | Gabriel Newman

 31. Pingback: SERPENTINUL – Piatră de înrădăcinare (Mg,Fe,Ni,Al,Zn,Mn)2-3(Si,Al,Fe)2O5(OH)4 | Gabriel Newman

 32. Pingback: AMETISTUL, „CUARTUL VIOLET” – Piatra de Inceput SiO2+(Al, Fe, Ca, Mg, Li, Na) | Gabriel Newman

 33. Pingback: OCHIUL DE TIGRU – O piatra a claritatii mentale (SiO2) | Gabriel Newman

 34. Pingback: CUARTUL AQUA AURA – Un calmant emotional si un protector energetic exceptional (SiO2+Au) | Gabriel Newman

 35. Pingback: SAFIRUL ALB – Piatra care intareste „Puterea Spiritului” (Al2O3) | Gabriel Newman

 36. Pingback: SAFIRUL ROZ – Piatra care ne invata „Puterea Vulnerabilitatii” (Al2O3) | Gabriel Newman

 37. Pingback: SAFIRUL GALBEN – „Piatra Prosperitatii” (Al2O3) | Gabriel Newman

 38. Pingback: CUARTUL CU INCLUZIUNI DE TURMALINA – Cel mai eficient aspirator energetic | Gabriel Newman

 39. Pingback: DRAVITUL (TURMALINA BRUNA) – O piatra cu o menire cu adevarat binecuvantata Na(Mg3)Al6(Si6O18)(BO3)3(OH)3(OH) | Gabriel Newman

 40. Pingback: SMARALDUL – Piatra iubirii implinite (Al2Be3Si6O18, cu ioni de crom si vanadiu) | Gabriel Newman

 41. Pingback: PIATRA NEBULA – Nebuloasa Regatului Mineral | Gabriel Newman

 42. Pingback: AEGIRINUL – O piatra extrem de protectoare NaFe3+[ Si2O6] | Gabriel Newman

 43. Pingback: METEORITII PIETROSI / CHONDRITUL – Arhiva Sistemului Solar | Gabriel Newman

 44. Pingback: METEORITII METALICI – Catalizatorul trezirii spirituale | Gabriel Newman

 45. Pingback: TECTITA AURIE LIBIANA – O sticla naturala energizanta (SiO2) | Gabriel Newman

 46. Pingback: TECTITA – (SiO2) | Gabriel Newman

 47. Pingback: CRIOLITUL – Chintesenta noii constiinte care strabate tacut umanitatea si care este destinata sa tranforme lumea (Na3AlF6) | Gabriel Newman

 48. Pingback: PIATRA CREEDIT – Un activator rapid al chakrelor superioare Ca3Al2(SO4)(F,OH)10•2(H2O) | Gabriel Newman

 49. Pingback: ADULARUL (ADULARIA) – Un bun sustinator in incursiunea catre „regele” interior KAlSi3O8 | Gabriel Newman

 50. Pingback: ADAMITUL – O piatra profund creativa Zn2AsO4OH | Gabriel Newman

 51. Pingback: HERDERITUL – O unealta extrem de puternica pentru evolutia umana – CaBe(PO4)(F,OH) | Gabriel Newman

 52. Pingback: CUARTUL SATYALOKA – Un cuart cu o vibratie foarte inalta (SiO2) | Gabriel Newman

 53. Pingback: Acvamarinul – „Piatra curajului” (Be3Al2Si6O18 cu ioni de titan sau fier) | Gabriel Newman

   • Ai raspuns la un mesaj vechi de 2 ani de zile, si eu la unul de jumatate de an 🙂 Multumesc pentru sugestie, preturile lor sunt bune, nu ca cei de la ezoshop unde au adaos de 1000% la unele pietre si in general adaos mare

    • Și iată-ne acum scriind în cursul aceleiași zile. 🙂
     Pe lângă faptul că prețurile sunt bune, ai și garanția că dai banii pe o piatră veritabilă, pe care ai și șansa să o „studiezi” cu propriile mâini, înainte de a o lua acasă.

 54. Am revenit , am vorbit la telefon in vara asta la telefon si urma sa ma anunti cand faci rost de moldavit.
  0726.***.***Corina .

 55. Pingback: LABRADORITUL AURIU – Piatra care ne invata sa “Ne jucam cu FOCUL” (Ca,Na)[Al(Al,Si)Si2O8] « Gabriel Newman

 56. Buna,doresc sa cumpar si eu moldavit dar nu am gasit nicio data de contact!Cum pot lua lelatura cu tine?

 57. Pingback: NUUMMITUL – Piatra de regasire a Sufletului « tiganus ionutz

 58. Pingback: TECTITA – O piatră de origine extraterestră (SiO2) « tiganus ionutz

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: