Anunțuri publicitare

JASPUL – Protectorul Suprem (SiO2)

jaspJASPUL este o varietate de Cuart microcristalin, un dioxid de siliciu cu o duritate de 7 pe scara Mohs. Cristalizeaza in sistem hexagonal (trigonal). In structura Jaspului, microcristalele de Cuart sunt dispuse precum cristalele de zahar, si nu in starturi fibroase ca in cazul Calcedoniei. Numele sau provine din greaca, de la cuvantul iaspis, care inseamna piatra patata. Jaspul poate avea in compozitia sa pana la 20% alte elemente, tocmai din aceasta cauza prezinta o varietate atat de larga de culori si tipare. Jaspul se gaseste peste tot in lume, depozite importante existand in India, Rusia, Brazilia, Franta, Germania si Statele Unite ale Americii.

jaspJaspul este considerat „piatra cu cea mai mare afectiune din cate exista”. Nu este deloc mult spus ca Jaspul este „Protectorul suprem”. Sustine si sprijina in perioadele de stres, confera liniste si pace interioara. Daca este folosit in scopuri terapeutice, unifica toate aspectele vietii. Jaspul ne reaminteste sa ne ajutam unii pe altii.

Jaspul aliniaza chakrele, putand fi folosit in formatiuni de culori diferite, fiecare culoare activand o chakra anume. Aceasta piatra faciliteaza calatoriile extracorporale si reamintirea viselor. Jaspul asigura protectie si ancoreaza energiile in corpul fizic. Absoarbe energia negativa si purifica si aliniaza chakrele si aura. Jaspul echilibreaza energiile yin si yang si aliniaza corpul fizic, emotional si mental cu lumea eterica. Respinge poluarea electromagnetica si din mediul inconjurator, inclusiv radiatiile. Este perfect de utilizat in radiestezie.

 

jasp

In plan psihologic, Jaspul amplifica determinarea si angajamentul fata de demersurile asumate. Confera curajul de a aborda direct problemele care trebuie rezolvate si incurajeaza onestitatea fata de sine. Jaspul ofera sprijin in timpul conflictelor necesare, care nu sunt deloc de evitat. Este nevoie sa rezolvam orice conflict, tocmai pentru a putea fi liberi.

In plan mental, Jaspul accelereaza gandirea, incurajeaza abilitatile organizatorice si ne ajuta sa ducem la capat orice proiect. Stimuleaza imaginatia si tranforma ideile in fapte.

 

 

 

 

jaspEFECTE TAMADUITOARE. Jaspul sustine sistemul digestiv, sistemul circulator si organele sexuale, echilibreaza nivelurile de minerale din corp si este util indeosebi ca elixir, deoarece nu stimuleaza corpul in exces. Jaspul prelungeste placerea sexuala. Ofera sustinere in timpul bolilor cronice si spitalizarilor prelungite si reenergizeaza corpul.

POZITIONARE. Poate fi tinut in mana sau plasat pe locul afectat, in contact cu pielea. Varietatile de Jasp de culori diferite, trebuie plasate pe chakrele corespunzatoare. Poate fi tinut in contact cu pielea pentru perioade lungi de timp, intrucat lucreaza lent. Putem plasa o bucata mare de Jasp Brun sau Jasp Gravura in camera in care dormim, meditam sau lucram, pentru a absorbi energia negativa.

 

 

 
jasp-albastruCULORI Şl FORME SPECIFICE :

JASPUL ALBASTRU ne conecteaza cu lumea spirituala. Stimuleaza chakra gatului, echilibreaza energiile yin si yang si stabilizeaza aura. Aceasta piatra ne sustine energetic in timpul postului negru, vindeca bolile degenerative si echilibreaza deficitele de minerale. Pentru a facilita calatoriile extracorporale, trebuie plasat pe chakra ombilicului si pe chakra inimii.

 

 

 

 

 

jasp-maro

JASPUL BRUN / JASPUL MARO (inclusiv JASPUL GRAVURA) are o conexiune cu Pamantul si stimuleaza inclinatia catre ecologie. Nu intamplator, confera stabilitate si echilibru. Este cu deosebire util pentru protectia impotriva stresului geopatic si a poluarii din mediul inconjurator. Faciliteaza meditatia profunda, centrarea si regresia in vietile anterioare, reveland cauzele karmice ale bolilor si ale situatiilor din viata actuala. Aceasta piatra imbunatateste vederea nocturna, incurajeaza calatoriile astrale si stimuleaza Chakra Steaua Pamantului. Dinamizeaza sistemul imunitar, elimina poluantii si toxinele din corp si stimuleaza sistemul excretor. Vindeca pielea. Intareste decizia de renuntare la fumat. Poate fi plasat pe frunte sau pe locul cu probleme.

 

 

 

jasp-verde

 

 

JASPUL VERDE vindeca si elimina obsesiile. Echilibreaza acele domenii ale vietii care au devenit prea importante in detrimentul celorlalte. Aceasta piatra stimuleaza chakra inimii, trateaza afectiunile pielii si elimina balonarea. Vindeca problemele partii superioare a corpului, ale tractul digestiv si purifca organele. Reduce toxicitatea si inflamatiile.

 

 

 

japs-violet

 

 

 

JASPUL VIOLET stimuleaza chakra coroana si elimina contradictiile. Trebuie plasat pe chakra coroana.

 

 

 

 

 

jasp-rosu

 

 

JASPUL ROSU (inclusiv JASPUL FERUGINOS) stimuleaza cu blandete. Ancoreaza energia si indreapta situatiile injuste.Scoate la lumina problemele inainte ca acestea sa se agraveze si ofera solutii chiar si in cele mai dificile situatii. Sub forma de sirag de margele, calmeaza emotiile atunci cand ne jucam cu ele. Daca il punem sub perna, ajuta la amintirea viselor. Jaspul Rosu stimuleaza chakra radacina si usureaza procesul psihologic al renasteii. Purifica si stabilizeaza aura. Este o piatra a sanatatii, care fortifica si detoxifica sistemul circulator, sangele si ficatul, inlaturand blocajele hepatice si biliare. Poate fi plasat pe chakra radacina sau pe locul afectat.

 

 

 

 

 

jasp-galben

 

JASPUL GALBEN protejeaza in timpul tehnicilor spirituale si al calatoriilor fizice. Atrage o energie pozitiva, care ne face sa ne simtim imediat bine la nivel fizic si energizeaza sistemul endocrin. Jaspul Galben stimuleaza chakra plexului solar, elimina toxinele si vindeca digestia si stomacul. Poate fi plasat pe frunte, pe piept, pe gat, la incheieturi sau pe orice loc dureros, pana cand cedeaza durerea.

 

 

 

 

 

 

 

basanit

 

BASANITUL / JASPUL NEGRU ajuta la prezicerea viitorului. Conduce la stari profunde de constiinta, la vise profetice si la viziuni.

 

 

 

 

 

mookait

 

MOOKAITUL / JASPUL AUSTRALIAN asigura un echilibru util intre experientele interioare si cele exterioare. Amplifica dorinta de a trai experiente noi, amplificand totodata si starea de calm, pentru a le face fata. Mookaitul flexibil incurajeaza versatilitatea, scoate la lumina toate posibilitatile si ne ajuta sa o alegem pe cea mai potrivita pentru noi. Este o piatra a stabilizarii fizice care intareste sistemul imunitar, vindeca ranile si purifica sangele.

 

 

 

 

 

jasp-gravura

Se spune ca JASPUL GRAVURA (inclusiv JASPUL BRUN / MARO) reprezinta un canal de comunicare al Pamantului cu copiii sai. Desenele sale contin un mesaj din trecut, care trebuie descifrat de cei care il privesc. Scoate la lumina sentimentele ascunse de vinovatie, invidie, ura si iubire, precum si gandurile reprimate, inclusiv din vietile anterioare. In final, acestea ajung sa fie considerate, simple lectii de viata. Aceasta piatra confera simtul proportiilor si al armoniei. Jaspul Gravura ofera alinare si alunga teama. Stimuleaza sistemul imunitar si purifica rinichii.

 

 

 

 

jasp-orbicular

 

JASPUL ORBICULAR / JASPUL OCEAN ne orienteaza catre serviciile aduse altora, ne invata sa ne acceptam responsabilitatile si sa cultivam rabdarea. Semnele sale circulare rezoneaza cu respiratia circulara, pe care o faciliteaza. Elimina toxinele care genereaza mirosul neplacut al corpului.

 

 

 

 

 

 

 

jasp-regal

 

JASPUL REGAL / JASPUL „PRUNA REGALA” trezeste chakra coroana si aliniaza energiile spirituale cu menirea personala, conferind statut si putere. Aceasta piatra elimina contradictiile si amplifica demnitatea. Confera stabilitatea la nivel emotional si mental.

 

 

 

 

 

 

jasp-feruginos

 

JASPUL FERUGINOS / JASPUL CU INCLUZIUNI DE HEMATIT ne ajuta sa ramanem cu picioarele pe Pamant si amplifica stabilitatea emotionala. Elimina energia excesiva din cap si promoveaza claritatea mentala.

 

 

 

 

 

 

ochi-de-fierPIETRE COMBINATE. OCHIUL DE FIER este o combinatie de Jasp, Hematit si Ochi de Tigru. Promoveaza vitalitatea si ne ajuta sa trecem prin etapele de schimbare. In plus, ne indica unde ne putem refugia atunci cand ne paste un pericol. Este foarte util pentru oamenii  epuizati  din toate punctele de vedere, indeosebi pentru cei care sufera de epuizare mentala sau emotionala, ori de stres familial.

Ochiul de Fier favorizeaza schimbarea si creeaza un spatiu unde se poate reflecta asupra a ceea ce este necesar, furnizand totodata si energia utila pentru a trece la fapte. Aceasta piatra conduce de regula la solutii pragmatice si simple. Este o piatra a creativitatii si a artelor, care scoate la lumina talentele ascunse.

Ochiul de Fier are efecte benefice asupra sangelui, echilibrand nivelul de globule rosii si albe, elimina toxinele si vindeca soldurile, membrele inferioare si talpile. Ajuta la asimilarea vitaminei B si la producerea de steroizi naturali. Poate fi tinut in contact ciu pielea.

Urmeaza : JAISUL

Advertisements
Anunțuri publicitare
%d blogeri au apreciat: