Anunțuri publicitare

SMARALDUL – Piatra iubirii implinite (Al2Be3Si6O18, cu ioni de crom si vanadiu)

beril - smaraldSMARALDUL este o varietate de Beril, un alumosilicat de beriliu cu o duritate de 7.5-8 pe scara Mohs. Culoarea sa verde este data de ionii de crom si vanadiu. Cristalizeaza in sistem hexagonal(trigonal). Numele Smaraldului provine din cuvantul grecesc smaragdos, care inseamna piatra verde. In timpurile stravechi acest termen era folosit si pentru alte pietre verzi. Prima exploatare miniera a Smaraldului a avut loc in Egipt, probabil in jurul anului 1300 i.Hr. Cand spaniolii au invadat Africa de Sud, prin anii 1500, au vazut capeteniile de trib purtand Smaralde, care le intreceau cu mult, ca si calitate si stralucire, pe cele din Egipt. Cele mai fine Smaralde au fost gasite pentru prima oara in Columbia si mai apoi in Brazilia, Rusia si Africa. In Roma antica, Smaraldul era vazut ca un simbol al fertilitatii si a fost asociat cu zeita Venus. Legendele crestine vorbesc despre Smarald ca „Piatra Reinvierii”. Traditia mai spune si ca Smaraldul poate vindeca diverse boli, linisteste frica, imbunatateste memoria, imbunatateste persuasiunea, aduce sentimente de bucurie si transmite chiar si darul profetiei.

smarald...Dintre toate pietrele, Smaraldul emana cea mai pura si cristalina energie a Razei Verzi, culoarea chakrei inimii. Aceasta chakra se afla in centrul sinelui fizic, si este totodata centrul tuturor planurilor noastre subtile. Chakra inimii este izvorul emotiilor, in special al iubirii si al compasiunii. Iubirea si compasiunea sunt emotiile care reflecta cel mai mult adevarata natura Divina a Sinelui. Smaraldul este piatra care reprezinta cel mai pur tiparele energetice ale chakrei inimii complet activate. Este piatra care ne ajuta sa traim si sa actionam din toata inima, oferind neconditionat iubire si compasiune. Smaraldul ne ajuta sa ramanem centrati in intelepciunea inimii, astfel incat sa nu fim indusi in eroare de gandurile si ideile care par rezonabile, dar nu sunt in totala concordanta cu inima. Smarladul ne ajuta sa ne vindecam „inima distrusa” si ne invata iubirea de sine, amintindu-ne sa ne oferim si noua atat de multa iubire, pe cat de multa oferim si celorlalti.

Smaraldul este un aliat puternic al elementului Apa care are efecte minunate asupra corpului emotional si a celui fizic. Smaraldul deschide inima si atenueaza greutatea din campul emotional. Retrezeste in noi speranta, incurajarea, blandetea si atrage energia abundentei in campul nostru auric. Prin blandete si speranta gasim in noi energia compasiunii si a iubirii. smarald,

Smaraldul stimuleaza inima fizica si curata corpul emotional de sentimentele de autovictimizare si respingere a puterii personale. Aduce prospetime si vitalitate corpului emotional si inimii fizice. Ne ajuta sa vedem toate evenimentele, circumstantele si oamenii din viata noastra cu acceptare si compansiune. Smaraldul stimuleaza Inima Superioara, centrul iubirii transpersonale, situat chiar deasupra si putin mai la stanga chakrei inimii.

Traditional, Smaraldul a fost folosit pentru a stimula bogatia si abundenta. Bogatia reprezinta posesiunile fizice si materiale si stabilitatea financiara. Smaraldul ne sustine in crearea bogatiei inlaturand gandurile si sentimentele de nevrednicie din campul energetic. Odata ce aceste blocaje au fost indepartate, bogatia se dezvolta natural. Smaraldul ne sustine sa experimentan adevata abundenta, care nu este una si aceeasi cu bogatia. Abundenta reprezinta abilitatea de a primi darurile Sufletului pe toate planurile vietii. Este un sentiment de deschidere catre planul divin si acceptare cu recunostinta a tuturor manifestarilor sale.

smarald.O inima deschisa permite „cornului abundetei” al Universului, plin de binecuvantari, sa se reverse asupra tuturor planurilor, atat fizice cat si subtile. Poate din acest motiv Smaraldul este cunoscut ca o Piatra a prosperitatii. Purtand Smarald, putem atrage vibratia abundentei, permitandu-ne sa atragem tot ce avem nevoie si ce ne dorim. Smaraldul este si o piatra a curajului – o alta emotie care provine dintr-o inima deschisa si puternica. Ne ajuta sa ne ascultam si sa ne urmam inima. Ca si Moldavitul, Smaraldul este asociat cu piatra fantastica a Sfantului Graal, piatra care a activat si directionat aventurile spirituale care au adus in cele din urma iluminare Cavalerului Percival. La nivel subtil, aceasta poveste ne poate spune ca deschiderea inimii este ea insasi Graalul, vasul Gratiei Divine. Alegerea Smaraldului (sau a Moldavitului) ca Piatra a Graalului poate sugera o unealta puternica de deschidere completa a inimii.

In plan spiritual, Smaraldul ne conecteaza cu Iubirea Divina, compasiunea si aprecierea cu adevarat a tuturor experientelor. Este o piatra plina de putere care schimba o constiinta saraca intr-una prospera, facandu-ne sa avem incredere ca Universul ne va oferi tot ce meritam. Smaraldul face legatura intre chakara inimii si energie Iubirii Divine.smarald,

In plan emotional, Smaraldul este un vindecator emotional minunat. Ne permite sa aratam compasiune fara a ne teme de vulnerabilitate. Ne sustine sa depasim sentimentele de nevrednicie si frica de a fi parasit. Ne incurajeaza sa ii acceptam pe ceilalti fara a-i judeca.

In plan psihologic, Smaraldul confera tarie de caracter si ajuta la depasirea situatiilor dificile si a suferintelor. Este o piatra a regenerarii si a recuperarii, capabila sa inlature emotiile negative. Amplifica la maximum pofta de viata si este util in cazurile de claustrofobie.

In plan mental, Smaraldul imbunatateste luciditatea si memoria, indeamna spre cunoasterea interioara si largeste viziunea. Este o piatra a intelepciunii care promoveaza discernamantul si adevarul , inclusiv expresia verbala plina de elocventa. Scoate la lumina informatiile ascunse in subconstient. Smaraldul este extrem de benefic pentru crearea unei atmosfere de intelegere reciproca in cadrul unui grup, stimuland cooperarea intre membrii acestuia.

smarald,,,Smaraldul lucreaza armonios cu Moldavitul si cu alte pietre ale inimii precum Dioptazul, Aventurinul, Morganitul, Kunzitul, Rodocrozitul si Cuartul Roz. Tsavoritul amplifica proprietatea Smaraldului de a aduce prosperitate. Lepidolitul si Smaraldul pot fi folosite impreuna pentru a linisti corpul emotinal. Smaraldul armonizeaza perfect si cu ceilalti membri ai familiei Berilului : Acvamarinul, Heliodorul, Goshenitul si Bixbitul.

EFECTE TAMADUITOARE. Smaraldul asista procesul de recuperare dupa o boala infectioasa. Trateaza sinusurile, plamanii, inima, coloana vertebrala si musculatura. Are efecte benefice asupra ochilor. Imbunatateste vederea si are un efect detoxifiant asupra ficatului. Vindeca reumatismul si diabetul. In trecut era folosit ca antidot pentru otravuri. Purtat la gat, Smaraldul era cunoscut pentru reprimarea crizelor de epilepsie. Lumina sa verde este extrem de utila in cazul afectiunilor maligne.

POZITIONARE. Poate fi purtat pe degetul mic, pe inelar, deasupra inimii sau pe mana dreapta. De asemenea, poate fi plasat pe locul afectat. Nu trebuie purtat in permanenta , deoarece poate scote la lumina emotii negative. Smaraldele opace nu sunt recomandate pentru stimularea mentala.

Urmeaza : FLUORITUL

 

Advertisements
Anunțuri publicitare

18 gânduri despre „SMARALDUL – Piatra iubirii implinite (Al2Be3Si6O18, cu ioni de crom si vanadiu)

 1. Pingback: Chakrele principale si cateva cristale specifice | Templul Unimii @lauradinu.ro

 2. Pingback: ASTROLOGIA CRISTALELOR, TAUR : 19 APRILIE – 20 MAI | Gabriel Newman

 3. Pingback: CUARŢUL ROZ – Piatra iubirii neconditionate si a pacii infinite (SiO2) | Gabriel Newman

 4. Pingback: SERPENTINUL – Piatră de înrădăcinare (Mg,Fe,Ni,Al,Zn,Mn)2-3(Si,Al,Fe)2O5(OH)4 | Gabriel Newman

 5. Pingback: TURMALINA VERDE (VERDELIT) – O piatra strans legata de inima fizica Na(Li1.5Al1.5)Al6(Si6O18)(BO3)3(OH)3(OH) | Gabriel Newman

 6. Pingback: BIXBITUL – „Smaraldul Rosu” care inteteste focul pasiunii (Al2Be3Si6O18, cu ioni de mangan) | Gabriel Newman

 7. Pingback: BERILUL – Piatra care ne invata sa facem numai si numai ce trebuie Be3Al2(SiO3)6 | Gabriel Newman

 8. Pingback: MORGANITUL – „Smaraldul Roz” care deschide inima la un alt nivel (Be3Al2Si6O18 cu ioni de mangan) | Gabriel Newman

 9. Pingback: PALLASITUL – Meteoritul care uneste Mintea si Inima cu Mintea Superioara a Cosmosului si Inima Universului | Gabriel Newman

 10. Pingback: MOLDAVITUL – Un catalizator spiritual SiO2(+Al2O3) | Gabriel Newman

 11. Pingback: CAVANSITUL – O piatra a purificarii si regenerarii Ca(VO)Si4O10·4(H2O) | Gabriel Newman

 12. Pingback: ADAMITUL – O piatra profund creativa Zn2AsO4OH | Gabriel Newman

 13. Pingback: CRISOBERILUL – Piatra noilor inceputuri (BeAl2O4) | Gabriel Newman

 14. Pingback: Acvamarinul – „Piatra curajului” (Be3Al2Si6O18 cu ioni de titan sau fier) | Gabriel Newman

 15. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Scorpion(23 otombrie – 21 noiembrie) « tiganus ionutz

 16. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Leu (22 iulie – 22 august) « tiganus ionutz

 17. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Taur (21 aprilie – 21 mai) « tiganus ionutz

 18. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Balanta(23 septembrie – 22 octombrie) « tiganus ionutz

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: