Anunțuri publicitare

CRISOBERILUL – Piatra Noilor Inceputuri (BeAl2O4)

crisoberil.CRISOBERILUL este un oxid de beriliu si aluminiu, cu o duritate de 8.5 pe scara Mohs. Este unul dintre cristalele cu cea mai mare duritate, al treilea dupa Diamant si Corindon. Culorile lui, galben, verde sau maro, sunt date de micile cantitati de fier The Hope Chrysoberylsi crom pe care le contine. Cristalizeaza in sistem ortorombic si uneori formeaza varfuri gemene in forma de hexagon. Numele Crisoberilului vine de la cuvantul grecesc  chrusos (aur), care face referire la culoarea lui aurie. Crisoberilul a fost „ridicat la rang” de piatra semipretioasa in Roma, acum mai bine de 2000 de ani, iar in China de mult mai devreme.Una dintre cele mai cunoscute varietati de Crisoberil este Ochiul de Pisica. Cea mai valoroasa forma a sa este Alexandritul. Cea mai importanta sursa de extragere a Crisoberilului este Brazilia, dar se mai gaseste si in Sri Lanka, Burma, Madagascar si Rusia.  Cel mai faimos Crisoberil este „The Hope Chrysoberyl”, o piatra verde deschis, fatetata, de 45 de carate.

crisoberilIn folclorul din Sri Lanka se spune ca cei care poarta Crisoberil Ochi de Pisica sunt protejati de spiritele malefice. In credinta Hindusa, Crisoberilul aduce prosperitate si sanatate. In Orient, se spunea ca acesta trezeste darul profetiei, daca este tinut pe frunte, in dreptul celui de-al treilea ochi.

CARACTERISTICI. Crisoberilul este piatra noilor începuturi, aducând compasiune şi iertare, generozitate şi încredere. Aliniind chakra plexului solar şi chakra coroană, integrează mintea în căutarea spirituală. Activează chakra coroană, mărind în acelaşi timp puterea spirituală şi pe cea personală. Excelent pentru creativitate. Aceste ne sustine in unirea energiilor din chakra plexului solar cu cele din chakra inimii, aducand vointa puternica, sub indrumarea inteleapta si plina de compasiune a inimii. Prin unirea Razei Verzi cu cea Aurie, Crisoberilul poate schimba vibratiile campului energetic, sporind abilitatea de a actiona puternic si totusi cu blandete.Sustine implicarea in proiecte altruiste, precum cele pentru vindecarea si „conservarea” naturii sau cele care implica ajutorul celor aflati la nevoie.crisoberil..

Un alt aspect al energiei Crisoberilului priveste prosperitatea si abundenta. Auriul si verdele sunt culori pe care le asociem cu belsugul si asocierea lor cu cea de-a treia si a patra chakra, sustin aceasta caracteristica a Crisoberilului. Cand vointa noastra este puternica, dar sub „jugul balnd” al inimii, avem puterea de a fi o forta plina de generozitate in vietile altora. Acest aspect, in schimb, creeaza starea vibrationala in care magnetizam la prorpiu abundenta financiara. In acest Univers al abundentei infinite, suntem mai degraba niste „valve”, prin care energia curge continuu, decat niste „containere” in care aceasta se acumuleaza.

Nu cu totii suntem potriviti pentru darul profetiei, insa cei care sunt „chemati” vor descoperi in Crisoberilul Ochi de Pisica o unealta benefica. „Superstitia” antica din Orient, cum ca tinerea unui Crisoberil Ochi de Pisica pe cel de-al treilea ochi produce viziuni spirituale si dezvolta puterea de a vedea „inainte in timp” poate fi „validata” de cei care au aceasta abilitata in stare latenta si dupa intalnirea cu acest tip de Crisoberil au inceput sa si-o dezvolte.

Energiile altruiste ale Crisoberilului pot fi amplificate daca il combinam cu Charoitul, iar abilitatea de a atrage prosperitatea poate fi intarita de Fenacit si Tsavorit. Legatura cu inima poate fi intarita prin combinarea Crisoberilului cu Morganit, Kunzit, Smarald si / sau Cuart Roz.

crisoberil ochi de pisicaIn plan psihologic, întăreşte sentimentul de valoare personală şi elimină modelele energetice depăşite. In plan mental, vă ajută să vedeţi cele două părţi ale unei probleme sau situaţii şi să folosiți planificarea strategică. In plan emoţional, încurajează iertarea faţă de cei care au comis nedreptăţi.

Crisoberilul aliniaza chakra coroana, cu cea a celui de-al treilea ochi, cu a inimii si cu cea a plexului solar astfel incat sa avem puterea de a intelege actiunile pe care le intreprindem aici, pe Pamant, in aceasta existenta.

EFECTE TĂMĂDUITOARE. Asociat cu alte cristale, crisoberilul pune în evidenţă cauza răului. Favorizează autovindecarea, echilibrează nivelul de adrenalină şi colesterol, fortifică pieptul şi ficatul.

FORME SPECIFICE
In afara caracteristicilor generice, următoarele forme ale Crisoberilului au proprietăţi adiţionale:

ALEXANDRITUL este un cristal al contrastelor. Asigură accesul la alexandritintuiţie şi la abilităţile metafizice, întăreşte voinţa şi magnetismul personal. Piatră regeneratoare, restabileşte demnitatea personală şi susţine renaşterea eului interior şi exterior. Centrează, întăreşte şi realiniază corpurile emoţional, mental şi spiritual. Aduce bucurie, dezvoltă creativitatea, accelerează schimbarea, întăreşte manifestarea. Calmant emoţional, vă învaţă cum să faceţi cât mai puţine eforturi. Stimulează planul reprezentărilor, inclusiv visele şi imaginaţia. Vindecă sistemul nervos, splina, pancreasul, organele reproductive masculine, regenerează ţesuturile neuronale. Tratează intoleranţa la proteine, efectele secundare ale leucemiei, calmează tensiunea muşchilor gâtului. Având o putemică acţiune detoxifiantă, stimulează ficatul.

crisoberil verdeCRISOBERILUL VERDE stimuleaza inima, ajuta la eliminarea judecatilor si ne aduce intr-o stare de discernamant luminat. Ne ajuta sa avem empatie fata de alegerile si experientele celorlalti, fara a-i judeca. Ne ajuta sa fim compatimitori si totusi obiectivi, cand vine vorba de circumstante emotionale. Crisoberilul verde poate fi gasit si sub forma de cristale abundenta. Acestea ne ajuta sa ne deschiem mai mult fata de iubirea divina si fata de abundenta adevarata, stimulandu-ne inima si puterea de a primi. Ne ajuta sa vedem si darurile adevarate pe care deja le-am primit in aceasta existenta si ne opreste de la a mai vedea bogatia ca fiind o acumulare de bunuri, posesii si proprietati.

In plan spiritual, Crisoberilul Verde ne aminteste ca inima este centrul creatiei. Stimuleaza conexiunea cu energia divina. Totodata ne ajuta sa acceptam adevarata „ierarhie” : inima se afla deasupra mintii. Inlatura gandurile, credintele si motivatiile egoiste, astfel incat sa putem fi constienti de energia divina.

In plan emotional, Crisoberilul Verde ne sustine sa avem o perspectiva superioara cand suntem coplesiti de situatiile emotionale. Ne ajuta sa fim blanzi cu noi insine si cu ceilalti si sa aducem pace in jurul nostru prin propriul camp energetic. Ne ajuta si sa ne deschidem abundentei si darurilor divine.

In plan fizic, Crisoberilul Verde sustine vindecarea inimii. Ii ajuta in special pe cei a caror probleme de inima sunt provocate de stres. Ii ajuta si pe cei care au fost expusi la radiatii, inclusiv pe cei cu arsuri solare si cei care fac radioterapie.

crisoberil auriuCRISOBERILUL AURIU deschide mintea catre o mai buna intelegere a legilor spirituale. Ajuta la eliminarea vechilor tipare si la folosirea corecta a vointei. Incurajeaza responsabilitatea si invatarea din experientele celorlalti, fara a pune etichete cu „bun” sau „rau”. Crisoberilul Auriu stimuleaza abilitatea de a actiona in mod corect pentru a ne atinge scopurile. Ne ajuta sa ne concentram si sa ne eliberam mintea si vointa, incurajandu-ne sa ne indeplinim viziunile si visele.

Crisoberilul ne sustine sa punem in practica ideile si dorintele. Ne ajuta sa ne rupem de atasamente, de proprietati si de bunuri materiale. Ne ajuta chiar si in cazul in care depunem o mare energie intr-o creatie si suntem atasati de aceasta. Crisoberilul Auriu ne ajuta sa intelegem ca noi „administram” creatia, nu ea pe noi.

In plan spiritual, Crisoberilul Auriu aliniaza vointa personala cu inima, asigurandu-ne ca actiunile pe care le intreprindem sunt in totala concordanta cu energia iubirii. In acest fel ne asumam puterea personala si responsabilitatea fiecarei experiente.

In plan emotional, aceasta piatra energizeaza corpul emotional. Ajuta la eliminarea obiceiurilor de a face pe victima. Incurajeaza responsabilitatea si este o piatra excelenta pentru a inlatura tergiversarea si indecizia.

In plan fizic, Crisoberilul Auriu stimuleaza curatarea si echilibrarea ficatului, rinichilor si vezicii biliare. Sustine detoxifierea  si ne scapa de agentii nesanatosi din corp, dar si de energiile care nu ne sunt benefice.

crisoberil ochi de pisica.CRISOBERILUL OCHI DE PISICA curata al treilea ochi si dezvolta viziunea si cunoastrea spirituala. Aliniaza cu energiile subtile, astfel incat sa intelegem mai bine aceste energii, bazandu-ne pe propria intuitie. Faciliteaza clarviziunea si comunicarea cu fiinte din alte dimensiuni.

Aceasta piatra este benefica pentru vindecatori si pentru cei care lucreaza cu Energia. Incluziunile de rutil sustin manifestarea Razei Aurii si impamantarea acestei energii prin corp. Este o unealta excelenta pentru meditatie.

In plan spiritual, este un bun stimulent pentru al treilea ochi si pentru abilitatile paranormale.Faciliteaza comunicarea cu fiinte din alte dimenisuni si alte niveluri ale realitatii.

In plan emotional, Crisoberilul Ochi de Pisica aduce o stare de pace in campul energetic.

In plan fizic, mareste energia si frecventa corpului fizic. Este perfect pentru a reumple rezervele de energie epuizate si sustine corpul sa se recupereze dupa boala sau rani. Tratează afecţiunile oculare şi îmbunătăţeşte vederea nocturna. Vindecă durerea de cap şi de faţa. Purtaţi-l pe partea dreaptă a corpului.

Cimofanul este o varietate de ochi-de-pisica. Stimulează şi stabilizează intelectul şi întreţine flexibilitatea mentală. Intăreşte dragostea necondiţionată.

Urmeaza : JASP HELIOTROP (PIATRA SANGELUI)

Advertisements
Anunțuri publicitare

3 gânduri despre „CRISOBERILUL – Piatra Noilor Inceputuri (BeAl2O4)

  1. Pingback: ALEXANDRITUL – O piatra prin excelenta regenerativa (BeAl2O4) | Gabriel Newman

  2. Pingback: Chakrele principale si cateva cristale specifice | Templul Unimii @lauradinu.ro

  3. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Leu (22 iulie – 22 august) « tiganus ionutz

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: