Anunțuri publicitare

AMETISTUL (CUARTUL VIOLET)- Piatra de Inceput SiO2+(Al, Fe, Ca, Mg, Li, Na)

Ametist6AMETISTUL este un membru al familiei Cuartului. Are duritatea 7 pe scare Mohs si cristalizeaza in sistem trigonal. Culoarea sa variaza de la nuante de violet pal la mov inchis, aceasta provenind de la urmele de fier si aluminiu din compozitia sa, plus iradiatia naturala sau artificiala la care este supus. Ametistul se gaseste in numeroase locuri din lume, cum ar fi Brazilia, Bolivia, Mexic, Africa, Canada, Rusia, Statele Unite ale Americii si Europa.

Ametist3Ametistul este pretuit de mii de ani pentru frumusetea lui si pentru energiile lui legendare. Oamenii din Neolitic, care locuiau in zona unde acum este Europa, l-au folosit inca din anul 25000 i.Hr. In Egiptul Antic, din Ametist, erau facute margele si amulete. Societatile timpurii ale grecilor si romanilor au pus mare valoare pe Ametist, considerandu-l mult timp o piatra regala si folosindu-l la impodobirea coroanelor, sceptrelor si inelelor episcopilor. Se spune ca Ametistul este a noua piatra din Pieptarul Judecatii si una dintre cele 10 pietre pe care au fost scrise numele triburilor lui Israel. Numele de Ametist provine din greaca, si inseamna contra betiei, iar o legenda greceasca straveche ii explica provenienta : Zeul Bacchus, suparat din cauza unei insulte, a decretat ca prima persoana pe care o va intalni, va fi mancata de tigrii sai. Nefericita s-a nimerit a fi Amethyst, in drumul sau catre altarul zeitei Diana. Cand tigrii au sarit asupra sa, Diana a transformat-o pe fata intr-un cristal clar, transparent. Fiind remuscat de fapta sa, Bacchus a turnat sucul strugurilor sai peste acest cristal minunat, si in acest fel a capatat superba culoare violet.

Este interesant de observat cum multe dintre proprietatile spirituale atribuite Ametistului in timpurile trecute sunt similare cu cele descoperite intuitiv in ultimii ani. Ametistul este o piatra care confera protectie spirituala si purificare. Ne ajuta sa renuntam la obiceiurile distructive. Este ideal pentru cei care vor sa renunte la fumat, la alcool si la droguri. Stimuleaza chakra coroana si sustine meditatia, calmand gandurile si ajutandu-ne sa experimentam stari superioare de constiinta. Curata campul energetic de influentele negative si atasamente, si faciliteaza crearea unui scut energetic – un camp de Lumina spirituala in jurul corpului fizic care ne apara de negativitatea din mediul inconjurator.Ametist cu Calcit

Ametistul este purtatorul Razei Violet a purificarii spirituale pe care multi o invoca pentru a scapa de bagajul karmic si de boli, si pentru a se proteja de atacurile psihice si energtice. Ametistul este o piatra ideala si pentru purificarea mediului inconjurator. Plasand clustere de Ametist, geode sau cristale in casa, la birou sau in masina, vom avea sentimentul ca suntem inconjurati si protejati de o „bula de Lumina”. De aceea, Ametistul este recomandat tuturor –  de la vindecatori la psihologi, de la profesori la soferi de tir. Daca cineva este bolnav, putem plasa un Ametist in camera acestuia pentru a mentine o atmosfera „curata”, propice vindecarii. Purtand Ametist, vom experiementa o bunastare interioara si ne vom simti echilibrati.  In orice caz, este recomandat sa purificam din cand in cand Ametistul pe care il purtam, mai ales in contact cu pielea. Cea mai usoara metoda este tinerea cristalului in apa curgatoare pentru un minut, sau chiar mai putin, timp in care vizualizam purificarea acestuia.

Ametist1Ametistul este una dintre primele pietre de care se simt atrasi cei care descopera Regatul Mineralelor. Lumina sa violet, combinata cu energia sa superioara, il transforma intr-o unealta indispensabila pentru cei care incep drumul spre propria evolutie spirituala. Ametistul este o unealta puternica pentru expansiune spirituala si intelegere cognitiva.

Ametistul este o unealta de meditatie clasica. Energia sa ne permite sa intram usor intr-o stare meditativa si sa ramanem constienti atunci cand suntem in perfecta comuniune cu energia divina. Vibratia Ametistului stimuleaza mintea superioara si faciliteaza functiile creierului. Datorita abilitatii sale de a stimula chakra celui de-al treilea ochi, chakra coroana si chakrele eterice, Ametistul este alegerea naturala pentru activarea puterilor parapsihice si deschiderea intuitiei. Energia sa superioara proprie lucreaza ca o bariera impotriva energiilor inferioare, transformandu-l intr-un scut eficient pentru cei care isi manifesta puterile parapsihice si munca intuitiva. Energia Ametistului construieste un cocon de Lumina in jurul aurei, creand un camp puternic care ne ajuta sa ramanem cu mintea limpede atunci cand suntem deschisi catre o directie spirituala si informatii pe care le primim intuitiv.Ametist2

Abilitatea Ametistului de a activa mintea superioara ne permite sa avem o mai buna intelegere a dinamicii si a cauzelor experientelor din viata actuala. Datorita acestei claritati sporite si a calmarii mintii si a gandurilor, putem depasi dependentele, contracarand efectele drogurilor asupra functiilor creierului, timp in care ne impartaseste propria sa energie pasnica binecuvantata. Ametistul ne sustine sa nu mai luam decizii bazandu-ne pe emotii, ci ne indeamna sa actionam bazandu-ne pe ghidarea spirituala superioara si pe intelegerea spirituala.

In procesul de vindecare, Ametistul ne ajuta sa intelegem cauza bolii sau a dezechilibrului. Abilitatea sa de a conferi claritate ne sustine sa identificam credintele distructive, comportamentele si obiceiurile care au creat dezechilibrul energetic care s-a rasfrant inevitabil in planul fizic.

 

 

Ametist7In afara efectelor sale asupra Spiritului, Ametistul are puteri curative si purificatoare mari. Acest cristal inlatura toate tipurile de blocaje si dependente. In mod traditional, se credea ca Ametistul protejeaza impotriva betiei. Utilizat la un nivel superior, Ametistul deschide usa catre o alta realitate. In timpul meditatiei, ametistul alunga gandurile care distrag atentia, permitand atingerea linistii si a intelegerii profunde.

Este util atunci cand insomnia este provocata de o minte hiperactiva si protejeaza impotriva cosmarurilor recurente. Imbunataseste memoria si intareste motivatia, permitandu-ne sa ne fixam obiective realiste. Ne ajuta sa ne amintim si sa intelegem visele, facilitand procesul de vizualizare. Ametistul alunga mania, furia, frica si anxietatea, calmeaza tristetea si supararea, favorizeaza dragostea pentru divin si incurajeaza altruismul si intelepciunea spirituala. Este o piatra excelenta pentru meditatie. Dormind cu un Ametist, sunt facilitate calatoriile extracorporale si visele intuitive. Ametistul transmuta energiile inferioare in energii cu frecvente inalte, proprii lumilor spirituale si eterice.

In plan spiritual, Ametistul faciliteaza meditatia si deschide calea catre comuniune si comunicare cu ghizii spirituali. Deschide si purifica chakra celui de-al treilea ochi si chakra coroana , accelerand dezvoltarea abilitatilor intuitive si parapsihice.

In plan emotional, Ametistul ne ajuta sa identificam cauzele care stau la baza comportamentelor, obiceiurilor si tiparelor emotionale care creeaza dezechilibre si boli. Acest aliat puternic ne sustine sa ne recunoastem propria responsabilitate de fiinta spirituala cu experiente in planul fizic.

In plan mental, ne ajuta sa ne adunam, si sa ne simtim mai concentrati si stapani pe situatie, facilitand asimilarea ideilor noi si legand cauza de efect. Favorizeaza luarea deciziilor, facand apel la bunul-simt si la revelatii spirituale, punandu-le mai apoi in practica.

ametist;.,;In plan fizic, Ametistul a fost folosit in mod traditional pentru a lupta cu tiparele de gandire si comportamentele dependente. Echilibreaza sistemul nervos si creierul. Este de un real ajutor in cazul tiuitului in urechi si a tulburarilor nervoase. Energia Ametistului sustine si oxigenarea sangelui, imbunatatind asimilarea oxigenului si eliminarea gazelor reziduale, mai ales daca este combinat cu pietre bogate in fier precum Hematitul si Magnetitul.

Pentru protectie spirituala, lucreaza excelent mai ales daca este combinat cu Moldavit. Ametistul genereaza scutul de Lumina caracteristic si Moldavitul ridica nivelul vibrational pana acolo unde nu mai rezonam cu energiile joase ale entitatilor negative. Conexiunea spirituala generata de Ametist este amplificata daca este combinat cu pietre precum Azeztulit, Fenacit, Scolecit si Natrolit. Ametistul armonizeaza excelent si cu toate varietatile de Cuart Citrinul, Cuartul Fumuriu, Cuartul Incolor, Crisporazul, Opalul, Ochiul de Tigru si toate tipurile de Calcedonie. Sugilitul si Ametistul sunt cea mai buna pereche care ne poate sustine sa renuntam la comportamentele obsesive si dependente. Alte pietre care sporesc calitatile protective ale Ametistului sunt Turmalina Neagra, Aurul Vindecatorului, Obsidianul si Jaisul.

EFECTE TAMADUITOARE. Ametistul stimuleaza secretia hormonala si echilibreaza sistemul endocrin si metabolismul. Imbunatateste activitatea organelor excretoare si a sistemului imunitar. Este un excelent purificator al sangelui. Usureaza durerile fizice, emotionale si psihologice, alunga stresul psihologic si blocheza stresul geopatic. Calmeaza durerile de cap si elimina tensiunile. Aceasta piatra vindeca vanataile, ranile si umflaturile, tulburarile de auz, bolile pulmonare si ale sistemului respirator, afectiunile pielii, ale sistemului digestiv si problemele celulare. Este benefic pentru intestine, pentru reglarea florei intestinale, pentru eliminarea parazitilor si pentru absorbtia apei in cazurile de deshidratare. Trateaza insomnia si asigura un somn odihnitor.

 

 

 

 

ametist;,.;In plan subtil, Ametistul echilibreaza si uneste corpul fizic, corpul mental si corpul emotional cu cel spiritual. Purifica aura si transmuta energia negativa. Stimuleaza chakra gatului si chakra coroana. Le poate fi de mare folos celor care se pregatesc sa faca trecerea in lumea de dincolo. Ametistul poate stabiliza afectiunile psihiatrice, dar nu trebuie folosit in cazurile de paranoia sau de schizofrenie.

POZITIONARE. Poate fi tinut in mana sau plasat pe locul afectat. Poate fi purtat mai ales sub forma de bijuterii. Clusterele si geodele pot fi plasata oriunde in mediul inconjurator. Cristalele izolate pot fi folosite pentru vindecare. Varful trebuie orientat fie  catre corp, pentru a atrage energie, fie in directia opusa, pentru a disipa energia. Daca este purtat la gat, pentru efecte maxime, este recomandat sa ajunga pana in dreptul inimii, sau sa fie tinut cat mai aproape de chakra gatului. In caz de insomnie sau pentru alungarea cosmarurilor, poate fi tinut sub perna. Ametistul isi pierde in timp culoarea, daca este expus timp indelungat la lumina soarelui, fiindu-i afectate si proprietatile.

 

ametist lavandaCULORI SPECIFICE
Pe langa caracteristicile generice, Ametistul in culorile si formele urmatoare are proprietati suplimentare :

Ametistul Violet-Lavanda are o vibratie exrem de inalta. In cazul in care culoarea se transforma in lila catre cele doua capete, el faciliteaza undele cerebrale beta. Stimuleaza si apoi calmeaza chakra gatului si chakra inimii. „Florile” violet amplifica Lumina si iubirea in mediul inconjurator.

 

 

 

 

 

 

ametist chevronAmetistul Chevron, numit si Ametist Marmorat”,este o combinatie  de Ametist si Cuart Alb, amestecate in fasii succesive, in forma de V. Aceasta piatra combina calitatile de fortificare ale Cuartului cu cele de eliminare a stresului ale Ametistului. Aceasta combinatie simbiotica de minerale conduce la crearea unei pietre minunate, cu mari valente spirituale, care ridica valul ce ascunde semnificatia profunda a vietii. Este unul dintre cei mai buni stimulenti ai celui de-al treilea ochi. Imbunatateste vederea interioara si cea fizica, si incurajeaza experientele extracorporale. Are o energie puternic focalizata, care disipsa si respinge negativitatea de orice fel. Aceasta piatra purifica aura si ajuta la punerea unor diagnostice exacte la nivelul auric. Are un camp energetic puternic vindecator, care instaureaza armonia la nivelul organelor si stimuleaza sistemul imunitar. Ne ajuta sa gasim si sa implementam solutii pentru orice problema.

 

ametist ananasAmetistul Ananas are mici noduli pe suprafata exterioara, asemanatori crenelurilor unui castel din basme. Nu intamplator faciliteaza contactul cu lumile mitice si fantastice, stimuland puternic imaginatia. Este un vindecator arhetipal puternic pentru intregul colectiv.

Advertisements
Anunțuri publicitare

32 de gânduri despre „AMETISTUL (CUARTUL VIOLET)- Piatra de Inceput SiO2+(Al, Fe, Ca, Mg, Li, Na)

 1. Pingback: AURALITUL-23 – Piatra Regenerarii si a Reintineririi | Gabriel Newman

 2. Pingback: Chakrele principale si cateva cristale specifice | Templul Unimii @lauradinu.ro

 3. Pingback: ASTROLOGIA CRISTALELOR, TAUR : 19 APRILIE – 20 MAI | Gabriel Newman

 4. Pingback: ASTROLOGIA CRISTALELOR, BERBEC : 20 MARTIE – 20 APRILIE | Gabriel Newman

 5. Pingback: CARNEOLUL / CORNALINA – Piatra curajului si a celor nascuti sa conduca (SiO2) | Gabriel Newman

 6. Pingback: AVENTURINUL ALBASTRU – O piatra a autodisciplinei si a fortei interioare (SiO2) | Gabriel Newman

 7. Pingback: AMEGREENUL – O combinatie naturala care ne invata sa ne pastram echilibrul (SiO2) | Gabriel Newman

 8. Pingback: PRASIOLITUL (AMETISTUL VERDE) – Piatra inimii care face echilibrul intre taramurile superioare si cele inferioare (SiO2) | Gabriel Newman

 9. Pingback: AMETRINUL – Puntea de legatura dintre lumea fizica si dimensiunile superioare ale constiintei (SiO2) | Gabriel Newman

 10. Pingback: CUARŢUL ROZ – Piatra iubirii neconditionate si a pacii infinite (SiO2) | Gabriel Newman

 11. Pingback: MERLINITUL- Vindecatorul vietilor anterioare SiO2 + (Ba,H2O)2Mn5O10 | Gabriel Newman

 12. Pingback: CUARTUL TANZAN AURA – Activatorul Chakrei Steaua Sufletului (SiO2 + In, Nb, Au) | Gabriel Newman

 13. Pingback: CUARTUL ALBASTRU SIBERIAN – O piatra mistica ce imbina energia mainii Omului cu cea a Lumii Minerale (SiO2+Co) | Gabriel Newman

 14. Pingback: PIATRA LUNII – „Piatra noilor inceputuri”(KAlSi3O8) | Gabriel Newman

 15. Pingback: Semnificatia chakrelor si cateva pietre specifice fiecarei chakre

 16. Pingback: CUART AURIU IMPERIAL – Cuartul care ne ajuta sa vedem mai mult din Marela Plan (SiO2 + Fe, Ti) | Gabriel Newman

 17. Pingback: SERPENTINUL – Piatră de înrădăcinare (Mg,Fe,Ni,Al,Zn,Mn)2-3(Si,Al,Fe)2O5(OH)4 | Gabriel Newman

 18. Pingback: CUARTUL AQUA AURA – Un calmant emotional si un protector energetic exceptional (SiO2+Au) | Gabriel Newman

 19. Pingback: TURMALINA NEAGRA (SCHORL) – O piatra protectoare NaFe2+3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4 | Gabriel Newman

 20. Pingback: Cuartul Arhivist, Cuartul Portal si Cuartul Trigonic (SiO2) | Gabriel Newman

 21. Pingback: PIATRA NEBULA – Nebuloasa Regatului Mineral | Gabriel Newman

 22. Pingback: METEORITII PIETROSI / CHONDRITUL – Arhiva Sistemului Solar | Gabriel Newman

 23. Pingback: MOLDAVITUL – Un catalizator spiritual SiO2(+Al2O3) | Gabriel Newman

 24. Pingback: CITRINUL NATURAL vs. CITRINUL TRATAT TERMIC | Gabriel Newman

 25. Pingback: CITRINUL (PIATRA CAIRNGORM) – O piatra energizanta si puternic creativa (SiO2) | Gabriel Newman

 26. Pingback: NUUMMITUL – Piatra de regasire a Sufletului « tiganus ionutz

 27. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Pesti (19 februarie – 20 martie) « tiganus ionutz

 28. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Varsator (20 ianuarie – 18 februarie) « tiganus ionutz

 29. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Berbec(21 martie – 9 aprilie) « tiganus ionutz

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: