Anunțuri publicitare

AMAZONITUL – Piatra Adevarului K(AlSi3O8)

AMAZONITUL este un feldspat alcalin, un silicat de potasiu si aluminiu, cu o duritate de 6 – 6.5 pe scare Mohs. Cristalizeaza in sistem triclinic si prismatic. Numele sau provine de la fluviul Amazon, in zona acestuia, in Brazilia, gasindu-se depozite importante. Amazonitul se gaseste si in Colorado, India, Madagascar, Namibia si Rusia.

Amazonitul este purtat ca bijuterie inca din urma cu 4000 de ani, fiind o bijuterie populara in India, Egipt, Sudan si Mesopotamia. Cel de-al saptelea capitol din „Cartea egipteana a mortilor”a fost inscriptionat pe o piatra de Amazonit, iar printre comorile lui Tutankamon a fost descoperit si un inel cu un scarabeu facut din Amazonit. Amazonitul a fost purtat ca bijuterie si in America Centrala si America de Sud precolumbiene. In Egiptul Antic, Amazonitul era o amuleta foarte puternica, iar asirienii il asociau cu zeul Belus.

Amazonitul este o piatra care confera armonie, atat cu propriul sine, cat si cu cei din jur. Este o piatra care ne indeamna sa spunem adevarul si care atrage pacea, sustinandu-ne sa exprimam adevaratele ganduri si sentimente fara teama, acesta fiind primul pas catre pacea interioara si ulterior cea exterioara. Cel de-al doilea pas este trezirea constiintei promovata de catre Amazonit, prin stimularea chakrei inimii. Odata ce ne-am exprimat propriul adevar, este important sa ascultam si punctele de vedere ale celorlalti si propriul lor adevar, astfel incat sa existe armonie.

Amazonitul lucreaza foarte frumos si in relatia cu noi insine atunci cand avem dubii legate de propria personalitate sau de unele fatete ale acesteia. Aceasta piatra ne aduce pacea de care avem nevoie pentru a intelege toate aceste fatete si de a le unifica intr-o singura persoana, in Noul Om care trebuie sa vina prin noi. Totodata, Amazonitul ne ajuta sa intelegem dorintele si motivatiile duale, ba mai mult, sa le alegem pe cele care sunt in concordanta cu adevarul. Dormind cu o piatra de Amazonit in mana sau sub perna, acesta va aduce in prim plan tocmai aceste aspecte duale sub forma de vise, iar ulterior, meditand cu un Amazonit, le putem intelege simbolistica. Meditatia cu un Amazonit face totul sa para perfect constient si astfel putem asculta si integra toate aspectele Sinelui. Fiind o piatra a Adevarului, putem sa ne incredem fara teama in viziunile, visele si intuitia scoase la suprafata de acesta. Amazonitul aliniaza corpul fizic cu cel eteric, contribuind astfel la mentinerea unei stari de sanatate armonioasa si echilibreaza energia masculina cu cea feminina.

Amazonitul ne da puterea sa ne urmam visele si ne implinim dorintele. Aceasta piatra lucreaza precum un amplificator pentru propriile intentii si fiind o piatra care lucreaza cu chakra gatului, aceste intentii trebuie spuse cu voce tare. Amazonitul este una dintre cele mai potrivite pietre pentru Afirmatii. Purtand un Amazonit atunci cand afirmam cu tarie ceea ce dorim cu adevarat, ne sporim abilitatea de a transforma dorintele si visele in realitate. Puterea cuvantului rostit este ceva mistic, maret, in „Geneza” afirmandu-se ca Universul a fost creat prin Cuvantul lui Dumnezeu. Amazonitul ne invata sa vorbim adevarul si sa facem ca acest adevar sa devina realitate.

Amazonitul stimuleaza atat chakra inimii, cat si chakra gatului, in aceeasi masura. Energia sa este cea a Adevarului, permitandu-ne sa exprimam in cuvinte ceea ce ne indeamna inima. Aceasta piatra deschide si curata chakra gatului si ii sustine pe cei care se tem sa exprime propriul adevar de teama confrumtarilor si a conflictelor. Amazonitul ne ajuta sa vedem cum am creat propria realitate cu ajutorul cuvintelor si cum sa ne schimbam vocabularul si ce cuvinte sa alegem pentru a crea o realitate armonioasa. Amazonitul este util si pentru cei care nu mai stiu ce si in ce sa creada. Atunci cand nu stim ce vrem cu adevarat sau ce sa simtim, Amazonitul ne aduce claritatea de care avem nevoie pentru a face alegerile potrivite. Aceasta piatra este un ajutor de nadejde si pentru cei care nu stiu exact ce au de oferit acestei lumi, aceasta aratandu-le exact cunostintele si darurile pe care numai ei insisi le detin.

Amazonitul este piatra care ne invata sa aliniem felul in care actionam cu ceea ce exprimam in cuvinte. Ne sustine sa invatam lectiile integritatii si a adevarului. Este o piatra recomandata pentru cei mult prea preocupati de parerea celor din jur, cei care se tem de a fi judecati sau cei care irosesc prea mult timp si energie pentru a-i judeca pe ceilalti. Amazonitul este o piatra a „relatiilor corecte”, o piatra care ne sustine sa ne pastram echilibrul personal in relatia cu propriul Sine, cu persoana iubita si cu intreaga lume.

In plan spiritual, Amazonitul ne sustine sa exprimam Adevarul Suprem si cunostintele superioare. Este Piatra Adevarului care ne ajuta sa vedem adevarul in noi insine si in ceilalti. Elixirul de Amazonit este extrem de benefic pentru toate nivelurile constiintei, Amazonitul favorizand manifestarea Iubirii Universale.

In plan emotional, Amazonitul ne ajuta sa scapam de frica de confruntare sau judecata, redanu-ne libertatea de a ne exprima liber propriul adevar, fara nicio constrangere. Ne incurajeaza sa alegem relatiile corecte, relatii bazate pe incredere si adevar. Totodata, Amazonitul ne ajuta sa castigam constiinta de sine si sa scoatem la lumina propriile valori si puteri. Aceasta piatra alina traumele emotionale si alunga grijile si temerile, pe scurt, destrama orice fel de energie negativa.

In plan mental, Amazonitul filtreaza informatiile care ajung la creier si le combina cu intuitia.

 

In plan fizic, Amazonitul blocheaza stresul geopatic, absoarbe microundele si radiatiile telefoanelor mobile, tabletelor,monitoarelor PC si laptopurilor si protejeaza impotriva poluarii electromagnetice.

Pentru activarea chakrei gatului si imbunatatirea comunicarii, Amazonitul lucreaza perfect in combinatie cu Acvamarinul, Ajoitul, Larimarul, Cuartul Aqua Aura, Crisocola si Turcoazul. Pentru aprofundarea intelegerii Adevarului, punand Moldavit, Fenacit si / sau Nuummit langa Amazonit, puterea Amazonitului este mult amplificata.

EFECTE TAMADUITOARE. Amazonitul sustine vindecarea fizica a multor afectiuni. Sustine regenerarea celulara si vindecarea ranilor fizice. Este o piatra excelenta care poate fi purtata de cei care sufera de guta sau artrita. Previne pierderea parului si ajuta la repararea parului si a unghiilor fragile. Echilibreaza glanda tiroida si glandele suprarenale, in special atunci cand sunt suprasolicitate de stres sau de represiuni emotionale. Amazonitul este o piatra extrem de linistitoare, calmand creierul si eliminand orice blocaj de la nivelul sistemului nervos. Este benefic in osteoporoza, afectiunile dintilor, lipsa de calciu, depunerile de calciu, echilibrand toate deficitele metabolice care genereaza astfel de probleme. In plus, Amazonitul usureaza spasmele musculare si carceii. Una dintre principalele sale proprietati este protectia impotriva microundelor si a altor surse de smog electromagnetic.

 

POZITIONARE.Poate fi tinut in mana sau plasat pe locul afectat. Poate fi plasat intre noi si sursa de poluare electromagnetica sau chiar lipit cu scotch pe telefon, tableta, laptop, etc.

Advertisements
Anunțuri publicitare

4 gânduri despre „AMAZONITUL – Piatra Adevarului K(AlSi3O8)

  1. Pingback: Chakrele principale si cateva cristale specifice | Templul Unimii @lauradinu.ro

  2. Pingback: ADULARUL (ADULARIA) – Un bun sustinator in incursiunea catre „regele” interior KAlSi3O8 | Gabriel Newman

  3. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Fecioara (23 august – 22 septembrie) | Gabriel Newman

  4. Pingback: NUUMMITUL – Piatra de regasire a Sufletului « tiganus ionutz

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: