Anunțuri publicitare

ALEXANDRITUL – Rampa de lansare catre descoperirea de Sine (BeAl2O4)

ALEXANDRITUL este o varietate de Crisoberil, un oxid de beriliu si aluminiu, cu o duritate de 8.5 pe scara Mohs. Cristalizeaza in sistem ortorombic, iar uneori formeaza varfuri gemene hexagonale. A fost descoperit pentru prima oara in muntii Ural din Rusia, in anul 1830, chiar atunci cand Tarul Alexandru al II-lea isi serba cea de-a doisprezecea aniversare si a fost denumit dupa acesta. Magia Alexandritului sta in proprietatea acestuia de a-si schimba culoarea – este de culoare rosie sau rosu-violet in lumina artificiala incandescenta si verde sau verde-albastrui in lumina naturala. O alta coincidenta dintre acest mineral si Rusia este data de culorile Armatei Imperiale Ruse, rosu si verde. Ulterior, s-a gasit Alexandrit si in Sri Lanka, Africa de Sud, Burma, Brazilia, Madagascar si Statele Unite ale Americii. Cea mai mare piatra slefuita de Alexandrit cantareste 66 de carate si se afla expusa in Institutul Smithsonian din Washington. Alexandritul este una dintre cele mai rare nestemate, iar unele specimene sunt chiar mai scumpe decat Diamantele.

alexandrit.Inca de la descoperirea sa, in Rusia s-a crezut despre Alexandrit ca ar fi o piatra care aduce noroc si prosperitate. Cu trecerea timpului, datorita evolutiei stiintei si a extinderii rationalismului, credinta in puterile magice ale Cristalelor, Mineralelor si Pietrelor a palit. Alexandritul a fost singura piatra care si-a pastrat statutul de talisman inca pana in secolului al XIX-lea.

In gandirea metafizica de astazi, se spune despre Alexandrit ca este o piatra care poarta o vibratie foarte vesela si ca este un sustinator puternic pentru transformare interioare si evolutie spirituala. Incorporeaza atat energia inimii (culoarea verde), cat si  energia mintii superioare (culoarea violet). Proprietatea sa de a-si schimba culoarea in functie de lumina ambientala simbolizeaza idealul adaptabilitatii interioare, aceea conform careia putem sa raspundem cu mintea, cu inima sau cu ambele in acelasi timp, in functie de circumstante. Folosit in timpul meditatiei sau ca bijuterie, Alexandritul stimuleaza armonios deschiderea chakrei inimii, a celui de-al treilea ochi si a chakrei coroana, astfel incat toate cele 3 lucreaza precum un intreg.

 

Simbol al puterii regale si protector foarte eficient, Alexandritul sustine longevitatea, purifica si regenereaza. Se spune ca permite transformarea interioara plina de bucurie. Din punct de vedere karmic, aceasta piatra permite accesul la cunoasterea ezoterica stocata candva in Biblioteca din Alexandria. Daca este purtat deasupra inimii, Alexandritul aduce noroc in dragoste si confera gratie si eleganta purtatorului sau. Prin capacitatea sa de a afisa doua culori simultan, Alexandritul ne ajuta sa percepem ambele fete ale monedei si stabileste o punte de legatura intra minte si inima astfel incat sa ajungem la o perspectiva detasata si iluminata care transcede si integreaza perspectiva rationala si cea intuitiva.

Este adevarat ca Alexandritul este o piatra plina de veselie, iar pentru asta trebuie sa fie luata in serios. Aceasta piatra are o conexiune vibrationala cu energiile Sursei dimensiunilor superioare, unde atmosfera este cea mai incantatoare. Cu toate astea, atunci cand lucram cu un Alexandrit, trebuie sa facem ceva mai mult decat a ne bucura pur si simplu de sentimentul incantator pe care acesta il confera. Fereastra pe care ne-o deschide Alexandritul catre extazul taramurilor superioare poate si trebuie sa fie rampa de lansare catre explorarea interioara. Alexandritul este unealta care ne impinge sa pornim in cautarea de Sine. Printre altele, aceasta piatra ne ajuta sa vedem ca bucuria taramurilor celeste se afla chiar si aici, in orice moment, iar realitatea fiecaruia dintre noi depinde de cat de mult alegem sa vedem si sa primim din aceasta bucurie. Una dintre lectiile pe care le putem invata cu ajutorul Alexandritului este predata de proprietatea acestuia de a-si schimba culoarea in functie de lungimile de unda ale luminii. Astfel, acesta ne invata sa incorporam toate energiile care vin la noi, sa le transmutam pe cat de mult posibil in armonie si frumusete, dar sa facem asta cu cea mai mare deschidere interioara.

Alexandritul este o piatra a intelepciunii superioare si a energiei inimii. Ne ajuta sa trecem peste momentele de jale sau cele in care ne plangem singuri de mila si sa gasim in noi insine stalpul de sustinere pentru a ne putea bucura de puterea momentului prezent si de a actiona conform simtirii Sufletului. Este o piatra benefica pentru cei care lasa pe maine ce pot face azi si care nu fac nimic din cauza fricii de a lua fraiele in mana si de a actiona. Alexandritul deschide chakra inimii si chakra celui de-al treilea ochi, sustinandu-ne sa intelegem intelepciunea din spatele experientelor emotionale dificile. Alexandritul ne arata speranta chiar si in cele mai intunecate momente si ne sustine sa gasim calea spre Lumina atunci cand totul pare pierdut sau fara iesire.

Fiind o piatra a Bucuriei, Alexandritul stimuleaza recunoasterea abundentei pe toate nivelurile. Este o piatra care ne poate ajuta sa atragem bogatia si ne sustine sa manifestam dorintele inimii, ba chiar sa ne implinim visurile. Chiar si in acele exemplare de Alexandrit care nu isi schimba culoarea gasim puterea de a schimba circumstantele si emotiile astfel incat sa se reflecte vointa Spiritului in planul fizic. Alexandritul stimuleaza intuitia si abilitatile parapsihice, deschizandu-ne in acelasi timp inima catre Iubirea Divina. Aceasta piatra puternica ne ajuta sa ne conectam la Mintea Divina, astfel incat sa exprimam cunostinte superioare trecute prin prisma Inimii. Alexandritul faciliteaza si accesul la Arhivele Akashice si ne invata sa vedem care situatii anume din vietile trecute ne tin pe loc in viata actuala si cum putem sa inchidem toate cercurile deschise, astfel incat sa ne putem elibera de poveri.

In plan spiritual, Alexandritul permite conexiunea cu frecventa Cunoasterii Divine si a Iubirii Divine. Ne sustine sa rezonam cu aceste frecvente si sa le utilizam pentru cresterea persoanala sau pentru ajutorul celor din jur, impartasind aceasta cunoastere direct din Inima.

In plan emotional, Alexandritul confera sentimentul de Bucurie Profunda. Aceasta piatra ne invata sa avem incredere in propria intuitie si ghidare si sa ne deschidem si mai mult catre Cunoasterea si Iubirea Divina.

In plan psihologic, Alexandritul (care este prin excelenta o piatra regenerativa) reconstruieste respectul si pretuirea de Sine. Prin realiniere si centrare in sine, ne ajuta sa devenim intr-o mai mare masura noi insine. Aceasta piatra intareste puterea vointei si capacitatea de a visa. In plus, permite accesarea corecta a emotiilor, deopotriva a celor personale, dar si cele ale altor oameni.

In plan mental, Alexandritul inspira imaginatia si permite ascultarea vocii interioare. Reconforteaza si faciliteaza maturizarea emotionala si incurajeaza pofta de viata. Ne invata cum sa depunem mai putine eforturi pentru a obtine aceleasi rezultate.

EFECTE TAMADUITOARE. Alexandritul echilibreaza sistemul nervos si cel endocrin, reduce inflamatiile, tensiunile muschilor gatului si efectele secundare ale leucemiei. Stimuleaza splina, pancreasul, ficatul, organele genitale masculine si tesuturile neurologice. Alexandritul  armonizeaza energiile masculine cu cele feminine si faciliteaza regenerarea tesuturilor. Stimuleaza glanda pineala si glanda pituitara si deschide coroana prin chakra inimii. Stimuleaza creierul si echilibreaza functiile creierului. Proprietatile Alexandritului sunt in mare parte spirituale, dar cu toate astea este un bun sustinator al corpului fizic de a se relaxa astfel incat sa se pregateasca pentru vindecarea fizica. Este o piatra excelenta pentru cei care se pregatesc fizic, dar mai ales psihic, pentru o operatie.

POZITIONARE. Poate fi tinut in mana sau plasat pe locul afectat.

Advertisements
Anunțuri publicitare

4 gânduri despre „ALEXANDRITUL – Rampa de lansare catre descoperirea de Sine (BeAl2O4)

  1. Pingback: ASTROLOGIA CRISTALELOR, BERBEC : 20 MARTIE – 20 APRILIE | Gabriel Newman

  2. Pingback: LEMNUL PIETRIFICAT – O piatra a rabdarii, a inceputurilor si a cunoasterii stravechi (SiO2) | Gabriel Newman

  3. Pingback: CUARTUL ANGEL AURA – Activatorul „Stralucirii” pe toate nivelurile energetice (SiO2 + Pt, Ag) | Gabriel Newman

  4. Pingback: CRISOBERILUL – Piatra noilor inceputuri (BeAl2O4) | Gabriel Newman

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: