Anunțuri publicitare

AGATUL – O piatra care isi face efectul incet si sigur (SiO2)

agate

AGAT  este numele dat numeroaselor varietati de Calcedonie dungata, un mineral din familia Cuartului. Ca si celelalte Cuarturi, Agatul cristalizeaza in sistem trigonal si are o duritate de 7 pe scara Mohs. Agatul Dendritic, Agatul Muschi si Agatul Copac nu sunt Agate in sensul stiintific, pentru ca nu prezinta benzile caracteristice, insa sunt considerate Agate oricum. Numele de Agat vine de la numele raului Acate din Sicilia, unde Agatele au fost gasite inca din timpuri stravechi. Agatele au fost descoperite impreuna cu artefactele oamenilor  din Neolitic. Au fost folosite si de catre egipteni inainte de anul 3000 i.Hr. Aceste pietre au fost folosite ca bijuterii si in India antica.

In termeni metafizici, Agatele sunt cunoscute ca pietre cu o frecventa mai joasa, care are nevoie de timp pentru a lucra pe anumite planuri, insa acesta nu este un defect.

agatCARACTERISTICI. Agatul este o piatra foarte stabila, formata din cristale mircoscopice de Cuart si dispuse in benzi succesive. Pietre de ancorare, agatele asigura echilibrul emotional, fizic si intelectual. Ele favorizeaza centrarea si stabilirea energiei fizice. Agatul are puterea de a armoniza yin si yang, fortele pozitive si negative care mentin universul in echilibru. Piatra linistitoare si calmanta, agatul actioneaza lent, insa confera o forta mare. Straturile sale multiple scot la iveala informatii ascunse.

In plan psihologic, Agatul favorizeaza cu blandete acceptarea de sine, care construieste increderea in propria persoana. Favorizeaza autoanaliza si perceptia circumstantelor oculte, reveland starile de rau ce afecteaza bunastarea. Agatele imbunatatesc functiile mentale, deoarece ele cresc concentrarea, sensibilitatea si capacitatile analitice si permit astfel gasirea de solutii practice. Dragostea de adevar a agatului ne face sa spunem ce gandim. Agatele incolore stimuleaza memoria.

In plan emotional, acest cristal invinge negativitatea si amaraciunea, vindeca furia interioara, conferind astfel dragostea si curajul de a o lua de la inceput. Este util pentru orice tip de trauma emotionala. Creeaza un sentiment de securitate inlaturand tensiunea interioara.agat.

In plan spiritual, agatul mareste constiinta si o conecteaza la cea colectiva si la intelegerea unitatii vietii. Favorizeaza contemplarea serena si asimilarea experientelor de viata, ducand la o imbogatire spirituala si o stabilitate interioara.

EFECTE TAMADUITOARE. Agatul stabilizeaza aura, eliminand si transformand energiile negative. Efectul sau purificator este puternic atat in plan fizic, cat si emotional. Plasat pe inima, trateaza indispozitia emotionala ce impiedica acceptarea dragostei. Asezat pe abdomen sau luat sub forma de elixir, Agatul stimuleaza procesul digestiv si si trateaza gastrita. Vindeca ochii, stomacul si uterul, purifica sistemul limfatic si pancreasul, fortifica vasele sanguine si amelioreaza afectiunile pielii.

POZITIONARE. De tinut sau asezat acolo unde este nevoie.

agate.CULORI SI TIPURI SPECIFICE. In afara caracteristicilor lor genetice, culorile particulare de mai jos au proprietati aditionale:
– Agatul albastru-verde este de obicei sticla artificiala si nu are proprietati terapeutice.
– Agatul verde mareste flexibilitatea mentala si emotionala si usureaza luarea deciziilor. util pentru rezolvarea disputelor.

– Agatul roz favorizeaza dragostea intre parinti si copii. Pentru un efect optim, asezati-l pe inima.
Agatul de Botswana se gaseste numai in aceasta tara; piatra este utila tuturor celor care au legatura cu fumul sau focul. Benefic pentru fumatori si pentru cei care vor sa se lase de fumat. Agatul de Botswana cauta solutii in loc sa se opreasca asupra problemelor. Va ajuta sa explorati teritorii necunoscute, dar si propria dumneavoastra creativitate. In plan mental, va face sa vedeti intregul. In plan emotional, elibereaza cu blandete frustrarile. Datorita culorii sale gri si a faptului ca prezinta de obicei noduli, acest agat seamana cu creirul, cu care rezoneaza. Este indeosebi util pentru asimilarea oxigenului in organism, fiind benefic pentru sistemul circulator si piele. Atenueaza depresia. In plan subtil, stimuleaza chakra coroana, aducand energia in campul auric.

Advertisements
Anunțuri publicitare

13 gânduri despre „AGATUL – O piatra care isi face efectul incet si sigur (SiO2)

 1. Pingback: Chakrele principale si cateva cristale specifice | Templul Unimii @lauradinu.ro

 2. Pingback: ASTROLOGIA CRISTALELOR, TAUR : 19 APRILIE – 20 MAI | Gabriel Newman

 3. Pingback: ASTROLOGIA CRISTALELOR, BERBEC : 20 MARTIE – 20 APRILIE | Gabriel Newman

 4. Pingback: LEMNUL PIETRIFICAT – O piatra a rabdarii, a inceputurilor si a cunoasterii stravechi (SiO2) | Gabriel Newman

 5. Pingback: CALCEDONIA – O piatra plina de afectiune SiO2 | Gabriel Newman

 6. Pingback: CARNEOLUL / CORNALINA – Piatra curajului si a celor nascuti sa conduca (SiO2) | Gabriel Newman

 7. Pingback: AGATUL MUSCHI – O piatra cu energii modeste, dar „hranitoare” (SiO2) | Gabriel Newman

 8. Pingback: AGATUL ALBASTRU HOLLY – Agatul cu cea mai inalta vibratie (SiO2) | Gabriel Newman

 9. Pingback: AGATUL ALBASTRU ELLENSBURG – Un calmant mineral (SiO2) | Gabriel Newman

 10. Pingback: AGATUL DENDRITIC – SiO2 | Gabriel Newman

 11. Pingback: AGATUL ALBASTRU DANTELA – Un calmant veritabil pentru chakra gatului (SiO2) | Gabriel Newman

 12. Pingback: Acvamarinul – “Piatra curajului”(Be3Al2Si6O18 cu ioni de titan sau fier) « Gabriel Newman

 13. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Gemeni (22 mai – 21 iunie) « tiganus ionutz

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: